Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті близько 750-780 діток народжуються з вродженими вадами

28 лютого 2017 р., 19:15

Щороку

3-го березня Всесвітній день запобігання вродженим вадам.

Щороку на Закарпатті близько 750 780 діток народжуються з вродженми вадами. З яких 300 - деформації стегна (в т.ч. і підвивихи та дисплазії), 32 - деформація ступні, 147 - вади серця, і 28 - нервової системи та 9 розщілини хребта (останні дві патології можна профілактувати вживанням фолівої кислоти).

Вроджені вади розвитку (ВВР) - головна причина малюкової смертності в розвинутих країнах світу.

Мета цього Дня у всьому світі - покращити поінформованість суспільства про причини ВВР, запровадити програми первинної профілактики ВВР, розширити мережу інформаційних ресурсів і служб з опіки хворих та їхніх родин. 

Проблеми, пов‘язані з ВВР, особливо актуальні в Україні. Популяційний моніторинг ВВР за міжнародними стандартами, який проводиться понад 15 років у Рівненській, Волинській, Хмельницькій областях, щорічно виявляє понад 1500 уражених вадами немовлят. ВВР є причиною біля 25% випадків малюкової (у віці до 1 року) смертності (у Рівненській області це біля 40 дітей щороку).
Прес-центр ОЦЗ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp