Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна готує третій позов до СОТ проти Росії

1 березня 2017 р., 17:14

Він стосуватиметься обмежень щодо продуктів і промислових товарів.

Україна готує третій позов до Світової організації торгівлі (СОТ) проти Росії. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталя Нікольська в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня.

"Третій позов стосуватиметься заборон, які були введені щодо наших продуктів харчування і деяких промислових товарів. Власне, щодо їхньої нібито невідповідності технічним нормам чи фітосанітарним вимогам РФ", - сказала Нікольська.Вона зазначила, що підготовка до такої судової тяганини затяглася через острах деяких українських компаній зважитися на такий крок. За словами заступника міністра, ці фірми присутні на російському ринку й з іншою продукцією і бояться втратити хоч таку можливість збуту. А з огляду на широкий спектр товарів і значну кількість постраждалих учасників ринку багато часу забирає, власне, формування чіткої позиції з боку України щодо таких заборон."Мета нового позову - продемонструвати всім, що українські продукти дійсно якісні, безпечні, а також відповідають вимогам технічного регулювання і що їх можна купувати", - підкреслила Нікольська.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp