Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Анонс боксерських поєдинків за участю Ломаченка, Усика та Гвоздика

9 квітня 2017 р., 08:20

Одразу три діючі легенди українського боксу битимуться сьогодні вранці на професійному турнірі в США

У неділю вранці за київським часом, одразу троє українців – Василь Ломаченко, Олександр Усик та Олександр Гвоздик – очолять програму боксерського турніру на арені MGM National Harbour у передмісті Вашингтона – Оксон Гілл, штат Меріленд, США. «Ukrainian Invasion» – так в Америці називають подію.

Gazeta.ua відзначила важливі нюанси українського «вторгнення» у світ професійного боксу на просторах США. 

Масштаб події 

Три центральні бої за участі українців на одному турнірі в Мецці боксу. Одразу два титульні поєдинки. Трансляція наживо на телеканалі НВО. Такого ще не було в історії українського профі-боксу. 

Контраст

Головним боєм боксерського шоу буде зустріч Василя Ломаченка з американцем Джейсоном Сосою. Для українця це буде другий захист титулу WBO у першій легкій вазі. В ринзі зійдуться найкращий боксер світу в історії любительського боксу, який виграв 396 із 397-ми своїх поєдинків, став дворазовим чемпіоном світу та Олімпійських ігор і боксер, з усього трьома виступами серед любителів. Ломаченко – шульга з феноменальною роботою ніг, витонченою технікою і надвисокою швидкістю. Соса – правша з видимими і розмашистими ударами, трудяга, стійкий і напористий. Різниця у стилях зазвичай у боксі робить бій. Немає сумнівів, що підібраний склад учасників матчу забезпечить крутий перформенс. 

Уніфікація, що не відбулась 

Першочергово бій планувався, як об’єднавчий: між володарем титулу WBO Ломаченком і «регулярним» чемпіоном WBA Сосою. Але вже після оголошення про цей бій Соса прийняв рішення залишити свій пояс. Річ у тім, що він фактично був претендентом на бій із «суперчемпіоном» WBA панамцем Хесрілом Корралесом і зобов’язаний був з ним боксувати. Відтак для Ломаченка це буде звичайний захист титулу. До речі, на офіційному зважуванні Соса мінімально перевершив ліміт першої легкої ваги до 59 кг і тільки з третьої спроби зміг у нього вкластися. Відтак бій для Соси буде теж титульний. 

Правильно підібрані суперники 

Олександр Усик проведе другий захист титулу WBO у першій важкій вазі проти Майкла Гантера і другий поспіль бій у США. Зустрінуться два непереможних досі боксери. Важливо, що суперник, як і в Ломаченка – американець. Не менш важливо – у суперника буде легше влучити, ніж у попереднього – Табісо Мчуну з ПАР. Тоді в грудні 2016 року бій отримав неоднозначні оцінки американців. Тепер в кримчанина є всі шанси краще себе зарекомендувати перед заокеанською публікою. 

Юніескі Гонсалес – теж добре підібраний суперник для Олександра Гвоздика на даному етапі його кар’єри. Суперник з іменем, який ледь не здолав чемпіона світу Жана Паскаля з Канади і який закінчив кубинську боксерську школу. Перемога над ним – а очікуємо найбільш конкурентного бою цього вечора – додасть необхідного досвіду Олександрові і може вивести його на відбірковий поєдинок за версією WBC у напівважкій вазі. Добре було б ще нокаутувати суперника – вперше у його кар’єрі. Для цього у «Гвоздя» є десять раундів. 

Прогноз 

Очікуємо, що всі три поєдинки за участі українців будуть видовищні, цікаві, але без великої інтриги. Прогнозуємо, що в межах 6-9 раундів наші боксери поставлять нокаутуючі крапки у своїх поєдинках. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp