Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Роботу комунальних служб робитимуть прозорішою

10 квітня 2017 р., 10:49

Зареєстрували проект рішення

За ініціативи депутата Ужгородської міської ради від фракції “Об’єднання “САМОПОМІЧ” в Ужгородській міській раді Миколи Сюська зареєстровано проект рішення «Про затвердження Порядку інформування про діяльність ужгородських комунальних підприємств Ужгородської міської ради та Переліку інформації про діяльність комунальних підприємств, яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному сайті Ужгородської міської ради».

Даний проект має на меті зробити діяльність комунальних підприємств більш прозорою та відкритою для громадськості, пропонуючи для цього відповідний механізм.

Проведені у липні 2016 року експертами Інституту Політичної Освіти, Українського незалежного центру політичних досліджень, Центру політичних студій та аналітики у партнерстві з “Transparency International Україна” дослідження публічності комунальних підприємств показали, що публічність комунальних підприємств Ужгородської міської ради є надзвичайно низькою, через що місто Ужгород опинилося на останньому місті серед інших обласних центрів України.
Висновки експертів говорять про потребу підвищення рівня публічності, прозорості та відкритості діяльності комунальних підприємств Ужгорода, приведення їх інформаційної політики у відповідність з чинним законодавством.

Нагадаємо, що в Ужгороді обговорення стану публічності комунальних підприємств. На ознайомлення керівництва міста було передано подібний Порядок інформування про діяльність ужгородських комунальних підприємств Ужгородської міської ради, з метою подальшої імплементації в нормативно-правові акти Ужгородської міської ради.

Очевидною видається необхідність врегулювати дане питання та забезпечити виконання Господарського Кодексу України шляхом прийняття вищезазначеного рішення Ужгородської міської ради.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp