Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гроші на демократію. Трамп урізує допомогу Україні (ВІДЕО)

26 квітня 2017 р., 21:19

США скорочує фінансову допомогу країнам, що розвиваються.

Дональд Трамп, президентству якого скоро виповниться 100 днів, намагається виконати свою обіцянку про скорочення міжнародної допомоги, яку надає Америка.Під час передвиборних перегонів Трамп говорив, що поставить Америку вище над іншим. Цей план передбачає радикальне скорочення допомоги країнам, що розвиваються.Зачеплять такі дії й Україну. За даними американського видання The Foreign Policy, Україна не дорахується майже 400 млн фінансової допомоги.Корреспондент.net зібрав інформацію про те, що може втратити Україна.

Пропозиція ТрампаБерезнева пропозиція адміністрації президента США щодо бюджету містила обіцянку скоротити допомогу країнам, що розвиваються, на третину, але в ній було замало конкретики. У розпорядженні The Foreign Policy з'явився 15-сторінковий бюджетний документ держдепу США.Згідно з документом, плани адміністрації Трампа зі скорочення прямої іноземної допомоги будуть втілені у 2018-му податковому році, говориться в статті.Іноземної допомоги Україні, спрямованої на заохочення політичних і економічних реформ, загрожує скорочення на 68,8%.Обсяги допомоги для України на 2018 рік у попередньому плані бюджету мали становити більше $570 млн. Новий проект передбачає скорочення фінансування до $177 млн, ​​або на 68,8%."Протягом багатьох років однією з головних тем, цілей і напрямків американської політики на Україні було заохочення для зближення цієї країни з європейськими інститутами, - прокоментував цю ситуацію Уїльям Тейлор, колишній посол США в Україні за Джорджа Буша-молодшого, нині президент Американського інституту миру. - У наших інтересах: щоб вони не зближувалися з російськими інститутами."У різноманітних українських громадських організаціях насуваються масові скорочення?

Загалом новий бюджет зменшує допомогу 77 країнам і регіональним відділенням і скеровує більшу частину коштів у фонди з економічної підтримки, які прив'язані до конкретних американських політичних чи стратегічних цілей.Посольство пропонує не панікуватиІнформація про скорочення американської допомоги на 68,8% має розглядатися з урахуванням фінансової допомоги Сполучених Штатів Україні у формі кредитних гарантій, повідомило посольство України в США на своїй сторінці у Facebook."Зокрема, у 2016 році США надали Україні кредитні гарантії в розмірі мільярда доларів, що вимагало фінансування з бюджету Сполучених Штатів обсягом близько 300 млн доларів", - йдеться в повідомленні.У посольстві зазначають, що у 2018 році завдяки досягнутій фінансовій стабілізації і очікуваному зростанню економіки України сторони не передбачають фінансової допомоги у формі кредитних гарантій.

"З огляду на зазначене фактичне зменшення американської допомоги Україні у 2018 році становитиме близько 30%, що дозволяє подовжити реалізацію більшості з діючих програм допомоги Україні", - зазначають у посольстві.При цьому наголошується, що в оприлюдненій інформації щодо бюджетних пропозицій від адміністрації США фінансування програм в Україні становитиме майже 50% від усіх коштів, передбачених на програми американської допомоги країнам регіону Європи і Євразії, які скоротилися на 57,4%.Такий бюджет не приймуть?Серйозне скорочення новою адміністрацією США програм з фінансування зовнішньої підтримки, у тому числі понад 68% для України, може не пройти процедуру затвердження в американському конгресі, вважає екс-посол США в Україні Джон Гербст."Адміністрація Трампа зайняла офіс зі звуженим розумінням наших потреб у національній безпеці", - відповів він на запитання, чи створює скорочення зовнішньої підтримки з боку США ризики для Вашингтона втратити свій вплив в інших регіонах.Гербст підкреслив, що конгрес США краще розуміє важливість потужного дипломатичного корпусу і програм допомоги в питаннях американської безпеки.На чому ще заощаджуватимуть грошіТакож під ударом фінансування Штатами світової охорони здоров'я: скорочення загрожують 41 країні.Бюджет держдепу вказує, що програми в галузі охорони здоров'я мають зазнати скорочення фінансування майже на 25%. Також на 68% може скоротитися програма з продовольчої безпеки.The Foreign Policy пише, що як республіканські, так і демократичні експерти з питань національної безпеки стверджують, що скорочення створюють конкретні ризики для інтересів США у сфері безпеки.У лютому група зі 121 генерала і адмірала у відставці направила відкритого листа в Білий дім і конгрес, застерігаючи їх проти скорочень фінансування іноземної допомоги і дипломатії. Автори листа висловили побоювання, що скорочення іноземної допомоги ризикує призвести до втрати впливу США в інших регіонах і країнах.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp