Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль каже, що спецоперація 5-го управління ФСБ на Закарпатті зазнала повного фіаско

20 травня 2017 р., 13:21

Москаль: «Партія «Єдиний центр» свідомо бере участь у операціях російських спецслужб на Закарпатті, які з усіх сил намагаються спровокувати протистояння на міжнаціональному ґрунті»

Цього тижня 5-те управління ФСБ Росії, яке спеціалізується на операціях за межами Росії і особливу увагу приділяє Україні, Грузії, країнам Прибалтики, а донедавна й Молдові, намагалося спровокувати міжнаціональне протистояння на Закарпатті.

– В ніч на 18 травня на межі Мукачівського та Берегівського районів, а також у Виноградівському районі, були встановлені стели з провокаційними надписами угорською мовою, – заявляє Геннадій Москаль. – Стели моментально демонтували за вказівкою облдержадміністрації. Кілька учасників провокації затримані співробітниками УСБУ в Закарпатській області, вони вже дали покази, куди саме перекидали відзняте фото і відео, яке ФСБ використало для інформаційної диверсії проти України. До речі, один із затриманих, намагаючись знищити докази, навіть проковтнув флеш-карту з дрона. Спецоперація російських спецслужб, мета якої – провокування протистояння на міжетнічному ґрунті, не тільки зазнала повного фіаско, а ще більше згуртувала українську та угорську громади на Закарпатті.

Ні обласна держадміністрація, ні силові структури, які брали участь у знешкодженні інформаційної диверсії ФСБ, зумисне не давали жодних коментарів із цього приводу. По-перше, роздмухування скандалу добивалися російські спецслужби, а, по-друге, ми хотіли визначити, хто саме грає на руку ФСБ, розповсюджуючи новини про провокацію на Закарпатті. Як виявилося, це зробили тільки кілька центральних інтернет-видань із малою відвідуваністю й прокремлівськими симпатіями, один «місцевий закарпатський» сайт, запущений кілька місяців тому мешканцем Росії, а також контрольований Віктором Балогою сайт Мукачево.нет.

Одразу цього партія «Єдиний центр» поширила цілу заяву, в якій ідеться, що влада начебто «самоусунулася від вирішення проблем із розгулом криміналу та політичними провокаціями», а як докази, наводяться приклади із встановленням провокаційних стел, знешкодженням банди наркоторговців в Ужгороді та затриманням на хабарях митників.

Відповідально заявляю, що маргінальна партія «Єдиний центр», яка повністю усунута від влади на Закарпатті, намагається розхитати ситуацію в області й діє в унісон із російськими спецслужбами. А її лідер Віктор Балога, котрий з 2014 року, після початку бойових дій на Донбасі, літав у Москву безпосередньо з Києва, згодом продовжив візити в Росію через треті країни. Намагаючись дестабілізувати ситуацію на Закарпатті, «ЄЦ» вдається до маніпуляцій і підміни понять. Згадувані в його заяві приклади із затриманням банди наркоторговців та митників – це не розгул криміналу, а результати спецоперацій силовиків, які якісно виконують свою роботу.

Усі найгучніші злочини за останні роки на Закарпатті пов’язані якраз із діяльністю «Єдиного центру». Це і криваві розбірки з автоматичною зброєю та гранатометами 11 липня 2015 року в Мукачеві, і незаконне вивезення сотень тисяч доларів за кордон родиною керівника Тячівського «ЄЦ», і взяття на хабарі представника «ЄЦ», депутата обласної ради і багато іншого. Втративши вплив у області й пересварившись з усіма колишніми соратниками, В.Балога здійснює відчайдушні спроби хоч якось повернутися у владу. І не гребує для цього жодними методами, у тому числі бере участь у операціях російських спецслужб на Закарпатті, які з усіх сил намагаються спровокувати протистояння на міжнаціональному ґрунті. Для дестабілізації Закарпаття ця діяльність не має жодних наслідків, а моральну оцінку В.Балозі та його маргінальній партії хай дадуть виборці.
Старий зольдадт 20.05.2017 14:20 IP: 247.60.90.212
Москаль, 5 Управління КДБ,ФСБ це завжди був політичний сиск, це завжди саме підла та підкожна дільність. Вони є нащадками політичного сиску царської охранки, завжди розшатують політичну, релігійну, міжнаціональну та інші сітуації за допомогою провокаторів(поп Гапон, чорнорубашечники, терористи-бомбісти, сволота карна), тобі Москалику, не дивлячись, що ти генерал МВС, а генерал це полковник, що з"їхав з глузду, не треба ляпати такі речі, тому що ординці вставлять фітіль у квону, куну, дупу, та як завжди найгірше буде звичайним або зовсім непричетним людям.

Схожі новини

Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз
Москаль серед тих, про кого пишуть і говорять найчастіше
Москаль: «Суд конфіскував у дохід держави ділову деревину, яку лісгосп із Чернігівщини в сховку намагався вивезти в Румунію» (ДОКУМЕНТ)
ВРУ не підтримує запропоновані Москалем та активістами зміни до законодавства щодо врегулювання «пересічки»
Москаля найчастіше згадували у ЗМІ - результати рейтингу
Москаль: "На Луганщині я добивався письмових зобов’язань від керівників «ЛНР» про ремонт зруйнованих комунікацій"
Москаль: «Блокування залізничного сполучення з ОРДЛО та особливі заходи в енергетиці не відіб’ються на енергопостачанні Закарпаття»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp