Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У трьох заявах Москаль мовчить про ключову подію, - ЗМІ

24 травня 2017 р., 13:11

Справа з пропогандою не стихає

Пише Мукачево.нет.

У своїх 3-х заявах з приводу антиугорської провокації зі стелами на Закарпатті очільник області не згадує про одну подію, яка не виключено зіграла ключову роль в даній справі.

Геннадій Москаль обмежився розповідями виключно про скандальні стели, їхнє встановлення, демонтаж та масовану інформаційну кампанію з цього приводу.

Більше того, голова Закарпатської ОДА впевнено називає тих, хто «зіграв на руку ФСБ» у цій історії. І це на думку Москаля в тому числі сайт Mukachevo.net, хоча саме наша редакція першою викрила провокацію, детально описавши всі наявні на той час подробиці з офіційними коментарями угорських організацій, адже офіційні особи, зокрема губернатор – не дали жодного коментаря.

Але навіть у запізнілих 3-х заявах Геннадій Москаль жодним словом не згадує круглий стіл, який організовувала саме Закарпатська облдержадміністрація, який мав відбутися 18 травня – у день, коли власне і з’явилися відразу в 2-х районах Закарпаття провокаційні стели.

Натомість про цей круглий згадує Служба безпеки України у своєму прес-релізі з приводу провокацій на Закарпатті, і ось в якому формулюванні:

– Чергову російську провокацію, направлену на розпалювання міжнаціональної ворожнечі у Закарпатській області, зірвала Служба безпеки України. Структури країни-агресора планували використати конференцію представників нацменшин, що мала відбутися в Ужгороді, для оголошення закликів про надання області автономного статусу.

Mukachevo.net вдалося дізнатися чимало подробиць про цей круглий стіл, отримати копії списку учасників та програми.

Круглий стіл мав відбутися в Ужгороді 18-19 травня під назвою «Роль громадянського суспільства у формуванні етнонаціональної політики єдності у багатонаціональному Закарпатті: конституційно-правовий аспект».

Дуже важливо зауважити, що серед ЗМІ цей круглий стіл не анонсувався. Водночас, у списку запрошених на нього значаться представники усіх найчисленніших національних меншин Закарпаття – ромської, угорської, словацької, румунської та інших. А також велика кількість науковців з Ужгродського національного університету.

Головним організатором цього круглого столу є Закарпатська ОДА, відповідальною особою – заступник голови облдержадміністрації Олександр Петік, який відповідає за увесь гуманітарний блок в ОДА і є ставлеником безпосередньо Геннадія Москаля. Саме від імені Петіка, а також начальника відділу національностей та релігії ОДА Йосипа Резеша.

Круглий стіл скасували за півгодини до його офіційного початку 18 травня. Цього ж дня ввечері з’явилися перші повідомлення про встановлення провокаційних стел на Закарпатті, які судячи з усього були змонтовані у ніч з 17 на 18 травня.

Геннадій Москаль заявляє, що був у курсі про встановлення стел і саме за його вказівкою їх демонтували. Так само нема жодних сумнівів, що Геннадій Москаль був у курсі про круглий стіл на вкрай чутливу тему,організований ОДА і заборонений очевидно СБУ, хоча губернатор Закарпаття чомусь жодним словом не згадує цей круглий стіл та власну причетність до його організації.

Водночас, Геннадій Москаль запевняє, що навмисно не робив ніяких коментарів щодо провокації аж до суботи, 20 травня, щоб не «грати на руку ФСБ» і одночасно визначити, хто грає, і це на думку керівника області – Mukachevo.net.

Поза тим, не треба бути експертом з нацбезпеки, аби розуміти, що організація круглого столу та провокації зі стелами – це речі взаємопов’язані, і вони потребують блискавичної реакції офіційних осіб – від керівника силового відомства та адміністрації району, де були встановлені стели до керівництва області, де втілюються вкрай небезпечні сценарії.

Відтак, знову виникає чимало запитань:

По-перше: Чому Геннадій Москаль і словом не обмовився про конференцію, яку організувала ОДА і заборонила СБУ, і яка 100% має безпосереднє відношення до провокації зі стелами, можливо навіть стала приводом для цієї провокації?

По-друге: як з огляду на це розуміти затягування із коментарями Геннадія Москаля щодо інциденту, а тоді оприлюднення відразу 3-х майже ідентичних заяв, у яких лунають звинувачення на адресу його політичних опонентів та ЗМІ – Mukachevo.net – яке першим викрило провокацію зі стелами та надало бодай частину офіційної інформації, зокрема спростування від угорської громади.

По-третє: чи не Геннадій Москаль і його підлеглі найбільше зіграли на руку ФСБ своїми діями?



Схожі новини

Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз
Москаль серед тих, про кого пишуть і говорять найчастіше
Москаль: «Суд конфіскував у дохід держави ділову деревину, яку лісгосп із Чернігівщини в сховку намагався вивезти в Румунію» (ДОКУМЕНТ)
ВРУ не підтримує запропоновані Москалем та активістами зміни до законодавства щодо врегулювання «пересічки»
Москаля найчастіше згадували у ЗМІ - результати рейтингу
Москаль: "На Луганщині я добивався письмових зобов’язань від керівників «ЛНР» про ремонт зруйнованих комунікацій"
Москаль: «Блокування залізничного сполучення з ОРДЛО та особливі заходи в енергетиці не відіб’ються на енергопостачанні Закарпаття»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp