Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатські дітлахи з пластиком боролися (ФОТО)

29 червня 2014 р., 15:36

У рамках конкурсу «Дамо бій пластиковим пляшкам!».

 

Дитячий конкурс «Дамо бій пластиковим пляшкам!» завершився на Ужгородщині. Тут протягом двох тижнів школярі збирали пластикові пляшки у своїх селах і складували їх. Хто назбирав найбільше, той і став переможцем, а головне виграв хороші подарунки.

В акції зі збору пластикового непотребу взяли участь п’ять команд хлопців. На загал зібрали 521 кілограм пляшок, які лежать під нашими ногами. Це дуже велика кількість зважаючи на те, що одна пляшка важить від 30 грамів.
Найбільше – 191 кг – зібрала команда «Юнайтед». Її учасник Владислав Данко розповідає, що збирати пляшки дуже важко: «тепер ми ніколи не викинемо сміття будь-де, бо тепер ми знаємо, як тяжко збирати всі ці пляшки, виливати залишки рідини з них, сортувати… Тому ми викидаємо все тільки в смітники».

За перемогу хлопці отримали подарунки від спонсорів, а також форму для футбольної команди і гроші за здані пет-пляшки (по 4 грн. за кілограм, хоча ринкова ціна значно нижча).
Також від цього дня в Баранинцях стоятимуть контейнери для збору пластикового сміття.
Пластикова тара – дуже велика проблема для Закарпаття. Кількість такого пластику вирахувати дуже важко. Окрім того, він регулюється рівнями води в річках Закарпаття. Якщо рівень води різко зростає, то й кількість пластикової тари (яку вода забирає з берегів), що спускається течією річки до сусідніх із нами Угорщини та Словаччини, також збільшується в рази.

Небезпека пластику не тільки в об’ємах, які він займає в навколишньому середовищі, а й в згоранні, до якого часто вдаються люди, спалюючи сміття, додає керівник обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Олександр Геревич, який роками працює з дітьми, намагаючись привчити їх бережному ставленню до природи. Таку пропаганду слід проводити постійно, бо це питання не одного року, а перспективи й майбутнього, наголошують екологи.

Новини Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp