Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Троє визволених закарпатців отримали поранення та контузію

14 липня 2014 р., 19:08

Але, слава Богу, що живі та скоро повернуться додому.

Робота над звільненням ужгородських хлопців, що потрапили до полону сепаратистів 17 червня тривала майже місяць. Тільки 13 липня Миколу Копчанського, Антона Шимко та В'ячеслава Пономаренко вдалося звільнити. Четвертим звільненим полоненим є Григорьєв Ярослав з Чернігівщини. Про це 14 червня на прес-конференції в офісі партії УДАР в Ужгороді заявив народний депутат України, голова Комітету з питань прав людини Валерій Пацкан. 

Зараз колишні військовополонені знаходяться в одній із військових частин і впродовж дня будуть переведені до шпиталю для подальшого лікування. Вони вже отримали першу медичну допомогу, одяг і їжу. 

«Всі четверо отримали контузію і різного ступеня поранення. Кілька годин тому я з ними спілкувався. Не можу сказати, що в них піднесений настрій, чи що вони багатослівні. Кажуть, що все добре», - розповів про хід операції Пацкан. 

За словами політика, була надія, що хлопців вдасться звільнити ще 2 тижні тому. Перемовини були важкими і перервалися через бажання до самореклами окремих політичних осіб. Справа суттєво зрушилася з місця після візиту минулого тижня Пацкана до Слов’янська і спілкування з людьми, які безпосередньо займається звільненням військовополонених. Тільки вчора пообіді політик отримав остаточну відповідь, що їх відпускають. 

«Велика подяка і шана тим нашим військовим, які кожен день намагаються якомога більше наших хлопців витягти з полону. Дасть Бог, коли в Україні закінчиться війна – всі знатимуть їхні прізвища. Я був одним із ланцюжків у цій справі, оббивав пороги кабінетів найвищого рівня і нагадував, що там є наші хлопці. Можна багато спілкуватися по телефону, чи в кабінетах в Києві. Але коли спілкуєшся з людьми ближче до епіцентру подій – то це працює», - ділиться своїм досвідом Валерій Пацкан. 

Подякувати за врятування сина до офісу партії "УДАР" прийшов батько одного зі звільнених хлопців - Антона Шимка. Чоловік не приховує свого полегшення від таких новин, адже цей період став дуже страшним в його житті. Цілий місяць відтоді, коли відбувся трагічний бій під Луганськом, чоловік не знав, що з його сином. І лише вчора він вперше почув його голос по телефону. 

Наприкінці тижня, якщо все буде добре, В. Пацкан особисто забере солдат з лікарні і доставить додому, щоб вони могли продовжувати відновлення в рідних стінах.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp