Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про доступ до публічної інформації говорили в міськраді (ФОТО)

26 квітня 2018 р., 18:00

На тренінзі

Тренінг «Виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» провели юрист Центру демократії та верховенства права Христина Буртник та заступник керівника управління - керівник відділу контролю у сфері діяльності державних органів Управління з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Наталія Кашинська.

На початку роботи учасників тренінгу привітав міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який підкреслив, що такі заходи є дуже позитивними. «Знаємо, що влада під прискіпливою увагою ЗМІ, громадських активістів, активних громадян загалом. Що стосується публічності – ми відкриті і готові до співпраці», - сказав Богдан Євстафійович та побажав усім плідної роботи.

Спікери розповіли, що такі тренінги проводять у кожному обласному центрі і вони є дуже корисними для працівників органів місцевого самоврядування та органів державної влади, яким щодня доводиться працювати з публічною інформацією.

Наголосили, що публічною є інформація, відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях, яка була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків або яка знаходиться у їх володінні чи інших розпорядників такої інформації. Доступ до цієї інформації забезпечується за принципами прозорості та відкритості діяльності суб'єктів владних повноважень; вільного отримання, поширення та використання інформації, крім визначених законом обмежень.

Власне тренінг був поділений на 4 сесії. Так, детально обговорили види інформації з обмеженим доступом, режими доступу до інформації; про роботу із запитами на інформацію, зокрема про пересилання запитів, відшкодування витрат на копіювання і друк, відмову у наданні інформації. Крім того – йшлося про основні обов’язки розпорядників інформації та юридичні наслідки невиконання вимог Закону «Про доступ до публічної інформації». Кожна сесія передбачала запитання та обговорення, дві сесії включали в себе практичні вправи.
Наприкінці підбили підсумки та вручили сертифікати учасникам, які успішно пройшли навчальний тренінг.

У тренінгу взяли участь працівники виконавчого комітету Ужгородської міської ради, департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, а також працівники Ужгородської, Виноградівської, Рахівської, Міжгірської, Тячівської та Іршавської райдержадміністрацій, Мукачівської, Хустської, Чопської міських рад, Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації, Ужгородської, Великоберезнянської, Свалявської, Перечинської, Міжгірської, Виноградівської районних рад, Полянської сільської ради.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp