Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Презентували інтерактивний артилерійський тренажер та електронний підручник

6 червня 2018 р., 10:40

На кафедрі військової підготовки УжНУ

У вівторок, 5 червня, на кафедрі військової підготовки УжНУ презентували керівництву університету інтерактивний електронно-оптичний тренажер зі стрільби та управління вогнем наземної артилерії. Він став результатом роботи ініціативної групи викладачів та студентів кафедри. Також було презентовано електронний 3-D підручник, який буде доступним для перегляду на мобільних платформах. Тепер студенти УжНУ зможуть відчути себе справжніми артилеристами та навчитися управляти «богом війни».

Як зазначають на кафедрі військової підготовки, мультимедійний артилерійсь­кий тренажер є необхідним для тренування коригувальників і спостерігачів артилерійського вогню в умовах аудиторного навчального процесу. Комплекс створений за допомогою сучасних електрон­них програм у 3D-вимірюванні та максимально наближений до реальних бойових умов. Цінність тренажера в тому, що для нього не потрібно створювати та підтримувати затратну матеріально-технічну базу, всі необхідні речі для тренувань артилеристів, візуальний супровід забезпечує комп’ютерна програма.

Завідувач кафедри військової підготовки полковник Василь Олійник презентуючи прилад зазначив, що «інтерактивний тренажер дозволяє вирішувати практичні та комплексні тактичні завдання. Він незамінний під час підготовки офіцерів запасу артилерійських, а також загальновійськових та розвідувальних підрозділів, яких готує кафедра військової підготовки. Відтак у майбутніх офіцерів запасу формуватиметься ментальна модель можливих бойових дій».

{g}

Ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив: «Мої враження є максимально позитивними. За короткий час на кафедрі налагоджено навчальний процес на дійсно високому рівні. Тут є чимало навчальних тренажерів, де студенти можуть ефективно тренуватися. Сьогодні ми ознайомилися не тільки з освітнім процесом, але й практичними розробками викладачів та студентів кафедри, які, на мою думку, мають великий потенціал для втілення в Україні для навчання артилеристів».

До речі, бета-версію комп’ютерного тренажеру вже презентували командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України, де йому надали високу оцінку та рекомендували практичне застосування у навчальному процесі кафедри військової підготовки.

Наразі кафедра військової підготовки УжНУ запрошує вступників на навчання,. Прийом документів продовжується.
Олексій Шафраньош, Інформаційно-видавничий центр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp