Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що у запитах депутатів Закарпатської облради

12 червня 2018 р., 11:05

Які вони подали у ході 11-ї сесії облради

Так, Іван Куцина клопотав про вирішення проблеми із водопостачанням населених пунктів Тереблянської долини. З таким проханням до нього звернулися громади смт Буштино та сіл Руське Поле, Вонігово, Теребля, Дулово, а також жителі багатоповерхових будинків смт Буштино. Влітку вода пересихає в колодязях, пересихає й русло річки Теребля. Як варіант, люди пропонують використовувати спуск води з водосховища Тереблеріцької ГЕС, що дасть змогу забезпечити згадані населені пукти водою та дотриматись санітарно-побутових норм.

Підтримали депутати і запит Мирослава Білецького щодо невідкладного розв’язання проблеми зберігання отрутохімікатів на території ПАТ «Агрокомплекс» у с.Рокосово Хустського району та скерували для розгляду в облдержадміністрацію, Головне управління Національної поліції в Закарпатській області, Управління ДСНС у Закарпатській області. Як зазначається в документі, вже багато років жителі Хустського району живуть поруч з екологічною бомбою сповільненої дії - надзвичайно небезпечними отрутохімікатами, що зберігаються в цистернах на території ПАТ « Агрокомплекс» у с. Рокосово. За словами депутата, про це добре відомо на всіх рівнях. Однак належних заходів з вивезення, знезараження та захоронення цих токсичних відходів дотепер не вжито, насамперед через відсутність необхідного фінансування з Держбюджету. Більше того, на сьогодні нема навіть спецпрограми з поводження з небезпечними відходами ні на загальнодержавному, ні на регіональному рівнях. Але ж ідеться про загрозу не лише для навколишнього природного середовища, а й для життя і здоров’я жителів краю.

Черговим каталізатором цієї проблеми став людський фактор, а точніше – інцидент: невідомі особи вирізали частину металевої стінки однієї із металевих цистерн із зараженим ґрунтом, очевидно для продажу. Наслідки цього безглуздого вчинку навіть важко спрогнозувати. Тому депутат у запиті звертається до голови ОДА з проханням оперативно вжити всі можливі заходи щодо невідкладної ізоляції пошкодженої цистерни, доручити департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА розробити спеціальну цільову обласну програму або ж внести зміни до існуючих природоохоронних програм для забезпечення фінансування заходів із знезараження та повної утилізації небезпечних відходів, створити спільну комісію для погодження плану першочергових заходів і визначення необхідного обсягу фінансування для його реалізації, підготувати та подати на розгляд 12 сесії облради відповідне звернення до вищих ешелонів державної влади. Правоохоронним органам - посилити охорону цієї території та притягнути до відповідальності зловмисників.

Василь Губаль у своєму депутатському запиті звернувся з проханням про виділення коштів на придбання шкільного автобуса для перевезення учнів Березівської ЗОШ І-ІІІ ст. Хустського району.

Усі запити скеровані у відповідні інстанції для позитивного їх вирішення.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp