Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В жовтні Ужгород буде насичений різноманітними культурними подіями

5 жовтня 2018 р., 17:35

Куди піти.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, головною темою якої стало проведення в Ужгороді упродовж жовтня цілої низки знакових музичних подій. У першій половині місяця відбудуться три масштабні концерти, які зберуть справжніх шанувальників класичної музики.

7 жовтня в атріумі Закарпатської ОДА відбудеться благочинний концерт Академічного камерного хору «Кантус» з новою програмою «Плід молитви». Детальніше про концерт розповів Еміл Сокач, художній керівник та диригент Академічного камерного хору «Кантус». У серпні колектив розпочав 27-ий концертний сезон, представивши в Угорщині на фестивалі програму духовної музики. За кілька днів «Кантус» від’їжджає у турне по Швейцарії. «Такі турне по Швейцарії ми почали здійснювати у 1999 році і зараз вже є добрі контакти, зв’язки, завдяки яким організовуємо концерти. Будемо мати спільний проект з професійними хором з Цюріха, звучатимуть твори живих композиторів, будуть представлені сучасні українські імена, - каже Еміл Сокач. – А 7 жовтня ми презентуємо нову програму в атріумі Закарпатської ОДА. Як і деякі минулі програми, це не є у повному розумінні концертна програма. Це хорова симфонія, складена з різних музичних хорових творів. Концерт триватиме 1 годину і буде благочинним, кошти спрямуємо для дітей-сиріт у дитбудинок-інтернат «Парасолька» у Тячеві. У далекому 1996 році нам дозволили дати закритий концерт в атріумі, там чудова акустика і унікальне місце, яке можна використовувати час від часу таким чином. Але влада після того нас не чула. Тільки у 2015 році облрада відреагувала на наше прохання і нам дозволили провести концерт. Це було відкриття!».

Еміл Сокач поділився також враженнями від концерту у приміщенні нової греко-католицької церкви на вул. Цегольнянській. «Це був неафішований концерт, ми мали можливість побувати у цій церкві. Це окраса Ужгорода з її сучасною будовою», - додав керівник «Кантусу».

6 жовтня Ужгород відвідає Cordial String Quartet - струнний квартет з Чехії, який дасть концерт при свічках в Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая. А 16 жовтня у рамках 28-го фестивалю класичної та сучасної музики "Музичне сузір’я" Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України дасть ювілейний концерт до 100-річчя до дня заснування. Ці заходи анонсував Віктор Теличко, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки українських композиторів. «Цього року у нас своєрідний ювілей «Музичного сузір’я», у 1998 році відбувся перший фестиваль, але у зв’язку з політичними подіями два роки довелося пропустити. У рамках фестивалю відбудуться два по особливому значимі концерти, обидва ювілейні. Вперше за 16 років до нас завітає Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України -- один з кращих оркестрів Європи, який відкрив Євгена Станковича, Мирослава Скорика і багатьох інших українських композиторів. До нас приїжджає потрійний склад оркестру (90 осіб), присутні і видові інструменти: англійський ріжок, альтова флейта та інші. На превеликий жаль сцена філармонії не здатна прийняти стільки людей, концерт відбудеться в Закарпатському облмуздрамеатрі». Ще один серйозний концерт дасть в Ужгороді Львівський камерний оркестр «Академія», диригуватиме Мирослав Скорик, якому виповнилося 80 років. Завершується фестиваль «Музичне сузір’я» 30 жовтня за участю наших закарпатських виконавців, зокрема, Симфонічного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

{g}
Ужгородський прес клуб

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp