Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Не плач, мамо. Я вдома. Я живий... (ФОТО)

13 серпня 2014 р., 11:47

Населення зустрічало Героїв - махали руками та дарували овації,а зустрічні авто відповідали сигналами.

Пізній вечір 11 серпня. Плац Чопського прикордонного загону знову - залюднений. Багато схвильованих обличь, очі - на мокрому місці. В усіх. Крайня західна точка готується зустрічати своїх Героїв. Цього разу - із особливим трепетом. Адже "зелені берети" охороняли без перебільшення "палаючий" Східний кордон...

Зустріч декілька разів відтерміновувалася: 19.00, 20.00, 21.00... І ось завітне повідомлення: "Будуть близько 22-ої. о 15.05 виїхали із смт. Великі Мости на Львівщині".

Відчулася безмежна радість - хлопці після двох місяців перебування у самому пеклі АТО - скоро будуть на рідній землі!

Доки чекаємо, згадуємо попередні зустрічі Чопських прикодонників та перекидаємося словами із мамами наших захисників.

"Два місяці не говорив мені, де він є. Казав, що під Києвом. А я все знала, я відчувала. Не могла спати - весь час снився Луганськ. І сниться жахіття: бездиханне тіло солдатика, і два українські прапори обабіч. Я ніби йду повз і волаю сама до себе, - ні, це не він, це не мій Кирило. Отак і прокидалася від того, що кричу... Але вже все - вже легше, уже буде вдома. Я не шкодую, що він був ТАМ. Він повертається Мужчиною", - говорить пані Олена, мама 20-річного прикордонника.

Від таких слів серце щемить ще дужче. Є у нас не тільки справжні Захисники, але і надійних тил, справжні солдатські матері та дружини!

{g}

... В область прикордонники заїхали близько 20.00. Повернулися солдати Чопського та Мукачівського загонів. Уже в місті над Латорицею їх зустріли представники АвтоМайдану та Громадського конвенту ЄвроМайдану.

Їхали разом - колоною. Їх було чути. Населення зустрічало Героїв - махали руками та дарували овації,а зустрічні авто відповідали сигналами...

У місці постійної дислокації "зелених беретів" уже чекали - рідні, друзі, колеги, краяни...

І ось автівки показуються на плацу... Шикування. Але перш за все - найдорогоцінніше - обійми! Із найріднішими!

Зустріли традиційно - хлібом-сіллю та польовими квітами.

"У понеділок, 11 серпня, близько 22 години до Чопського прикордонного загону нарешті повернулись дві мотоманеврені групи чисельність понад 50 бійців, які охороняли східні рубежі нашої Батьківщини та брали участь в АТО, - повідомляє прес-служба Чопського прикордонного загону. Військовослужбовці, які увійшли в їх склад, після проходження навчань у Кінологічному навчальному центрі ДПСУ, протягом двох місяців виконували свій військовий обов’язок у Донецькій та Луганській областях. Нещодавно їх замінив інший зведений загін закарпатських прикордонників, які виконують завдання на кордоні з РФ. Більше сотні зустрічаючих – родичів, друзів, колег та містян – пізнього вечора прийшли привітати героїв, яким довелось відчути на собі обстріли з мінометів та артилерії, причому не лише з боку сепаратистів, але й з території суміжної країни. Вони виконали свій громадянський і конституційний обов’язок та повернутись додому живими і здоровими. Вони не зрадили присягу українському народу. Вони – справжні чоловіки. І ми їм за це безмежно вдячні!".

Уже вдома в урочистій обстановці всім вручили грамоти від командування Чопського загону, Закарпатської облради та облдержадміністрації,а також від Чопської мерії.

З теплим вітальним словом виступив голова ветеранської організації Чопського загону полковник у відставці Віктор Карягін, міський голова Чопа Галина Цар не стримувала сліз, вітаючи з поверненням Героїв.

Попереду у хлопців - невелика відпустка. А головне - відпочинок вдома, на рідній Срібній Землі.

... Мама дочекалася свого Героя. У Кирила - сльози на очах... В обіймах - найрідніша матуся, шепоче їй рефреном: "Не плач, мамо. Я вдома. Я живий"..

І скільки сили в голосі. Змінився. І скільки несказаного у цих очах... І скільки емоцій у цих обіймах...

Вітаємо на рідній землі, хлопці! І дякуємо за ВАС, за службу та мужність!

Слава Україні!

Чопська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp