Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Рахівщині назріла серйозна проблема

16 серпня 2014 р., 14:52

У районі майже втричі зросла дитяча злочинність.

14 серпня у прокуратурі району відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів та інших відомств Рахівського району, на якій розглядалося питання щодо стану додержання законодавства з питань попередження злочинності в молодіжному середовищі, захисту прав і свобод дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі тих, хто вступив у конфлікт із законом, а також дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Основною підставою та тематикою наради стало збільшення неповнолітньої злочинності з 9 злочинів за аналогічний період в минулому до 25 в поточному. При цьому, в загальному по Україні зростання неповнолітньої злочинності є незначним (3,8% проти 3,2% у минулому році), а по Закарпатській області в цілому спостерігається зниження росту неповнолітньої злочинності (4,8% проти 8,3%), в той час як у Рахівському районі рівень злочинності є майже критичним.

Складна криміногенна ситуація серед неповнолітніх спостерігається у місті Рахів (7 злочинів), а також селищах міського типу Великий Бичків (4 злочини) та Ясіня (6 злочинів) Рахівського району.

Основна категорія дітей, які вчинили злочини – це діти, які проживають у кризових сім’ях: батьки не працюють, вживають алкогольні напої, вчиняють злочини та втягують у них своїх дітей.Сприяє вчинення неповнолітніми правопорушень їх незайнятість суспільно-корисною працею.

Проаналізовано також роботу служб та відомств району у сфері охорони дитинства, попередження та профілактики неповнолітньої злочинності, вжиття заходів до покращення прав та інтересів соціально незахищеної категорії дітей.

За наслідками проведеної наради розроблено ряд спільних заходів, спрямованих на недопущення вчинення дітьми злочинів та захист їх прав.

Також, прокуратура району проводить і буде проводити перевірки в органах та службах, покликаних захищати права дітей, додержання Законів України «Про охорону дитинства», «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» щодо попередження правопорушень, бездоглядності та шкідливих звичок серед дітей.



Прокуратура Рахівського району

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp