Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Чорна гора» розсекретила свій скарб (ФОТО)

17 серпня 2014 р., 09:21

На Виноградівщині є лікувальна глина, яка приносить неабияку користь.

 

Закарпаття унікальне не тільки своїм географічним положенням, а й різними лікувальними джерелами, термальними водами, соляними шахтами. Проте багато речей залишаються забутими.

Ще до приходу Радянської армії в Закарпатті заможні пані омолоджували своє обличчя лікувальною глиною. З приходом Радянської влади краса не була в «почёте», так як вважалася проявом буржуазного капіталізму, тому про неї просто забули.

Нашому кореспонденту вдалося відкрити одну із таємниць «Чорної гори», що на Виноградівщині та знайти одне із покладів лікувальної глини, яку зараз підпільно «розробляють» люди, що знають її властивості.

Для довідки:

Маски на глиняній основі надзвичайно корисні для жирної шкіри, так як поглинають надлишковий жир і бруд, які скупчуються на її поверхні, і роблять шкіру більш чистою і свіжою. Це прекрасний засіб звужує розширені пори, позбавляє від нездорового блиску шкіри і очищає від докучливих прищів. Глиняні маски засихають на обличчі протягом 5-15 хвилин, потім маску змивають теплою водою, яка одночасно забирає із собою мертві клітини шкіри, а також бруд.
Перед нанесенням маски для досягнення більшого ефекту ретельно видаліть макіяж , очистіть шкіру і зволожите її водою.

Як вже говорилося, цілющі властивості і колір глини визначає її мінеральний склад. У косметології максимальне застосування знайшли біла і блакитна глини. Найбільша проблема у використанні глини - її перевірка на наявність радіоактивних речовин і важких металів. Глину для косметичних цілей намагаються добувати в екологічно сприятливих районах. Російські фахівці більше схильні довіряти білій глині, яка видобувається переважно в Китаї, оскільки вона чудово зарекомендувала себе протягом багатьох років. Саме тому існує безліч рецептів масок на основі білої глини, які можна приготувати в домашніх умовах. Блакитна глина зазвичай входить до складу вже готових масок. 

Використання тих чи інших масок суто індивідуально: одні вважають за краще все зробити самостійно, інші користуються фірмовими сумішами, які складають професіонали в косметично лабораторіях або салонах краси.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp