Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс привітав учасників унікального фестивалю "Угочанська лоза - 2019"

13 травня 2019 р., 10:30

12 травня, у м. Виноградів відбувся яскравий, колоритний фестиваль виноградарів-виноробів "Угочанська лоза - 2019".

Привітати учасників прийшли голова обласної ради Михайло Рівіс та в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Галас, депутати різних рівнів, керівництво Виноградівського району, представники органів місцевого самоврядування краю, делегації із сусідніх європейських країн-партнерів, митці та запрошені.

Поблизу палацу баронів Перені відбулося його урочисте відкриття. Цьому передувала святкова театралізована костюмована хода через усе місто з музикою, танцями, піснями.

У парку облаштована виставка "Сільських дворів", в експозиціях якої відтворено традиції і звичаї сільської родини, де кожна пригощала смачними стравами, напоями і дарувала гостям своє тепло. Діяла також виставка-продаж виноробної продукції, серед яких 59 кращих взірців вин від 14-ти приватних виноробів району відібраних напередодні фаховими дегустаторами. І, звісно, сцена, з якої гості та запрошені виголошували промови, вручали відзнаки винуватцям торжества та подарунки.

Михайло Рівіс найперше подякував організаторам фестивалю за копітку працю, майстрам винної справи ‒ за збереження та розвиток унікальної виноробної галузі всупереч труднощам і викликам сьогодення. Адже їхня продукція відома далеко за межами Закарпаття, серед яких - елітні напої, що мають чудову славу і в Європі. Подякував очільник облради також представникам сільських дворів, які демонструють культуру, традиції, звичаї та гастрономію виноградного Закарпаття, роблячи фестиваль багатшим, колоритнішим, спонукаючи гостей приїжджати сюди знову і знову.

Відзначив працелюбність жителів району, побажав усім присутнім успіхів і процвітання, нових трудових звершень, щедрої долі, добробуту, злагоди в родинах і миру на отчій землі! Та вручив вітальну адресу господарям свята.

А тим часом в амфітеатрі парку лунала жива музика від автентичних фольклорних колективів, працювало дитяче містечко з атракціонами, проводилися конкурси, розіграші святкової лотереї, катання на конях та ін.

Завершилось святкове дійство феєричною шоу-програмою.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp