Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Канаді обезголовили пам'ятник Володимиру Великому - ЗМІ

23 травня 2019 р., 17:37

Монумент стоїть біля собору святих Володимира і Ольги Української греко-католицької церкви у Вінніпезі.

У вівторок, 21 травня, в канадському Вінніпезі вандали обезголовили пам'ятник Володимиру Великому, який розташований біля собору святих Володимира і Ольги Української греко-католицької церкви. Про це пише видання Global News.

Разом з головою вандали відрізали частину хреста, який тримав Володимир. "Ми дуже засмучені, що люди, які зробили це, напали на пам'ятник на території церкви і буквально знищили його", - сказав в коментарі виданню місцевий священик.

На його думку, відрізані частини пам'ятника можуть продати як металобрухт. Якщо їх вдасться знайти, то пам'ятник відновлять. В іншому випадку його можуть демонтувати.

Пам'ятник Володимиру Великому був створений канадським скульптором українського походження Лео Молом (справжнє ім'я - Леонід Молодожанин) в 1984 році і був благословенний Папою Римським Іоанном Павлом II під час відвідин провінції Манітоба.

Раніше в Києві вночі вандали осквернили пам'ятник Володимиру Великому в парку Володимирська гірка.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp