Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Столтенберг розповів про відповідь НАТО на вихід Росії з ДРСМД

18 липня 2019 р., 12:20

Генсек альянсу виклав заходи, які будуть вжиті в разі, якщо Москва не відновить дотримання договору про ракети

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс утримається від дзеркальної відповіді на вихід Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і погоджуватиме зважені заходи у відповідь. Про це він розповів у середу, 17 липня, виступаючи на щорічному форумі з безпеки в місті Аспен, повідомляє ТАСС.

"Ми всі готуємося до ситуації в світі, при якій ДРСМД не існуватиме, а Росія матиме більшу кількість ракет середньої і меншої дальності", - зазначив Столтенберг.

Він вказав, що члени НАТО домовилися координувати і зважувати заходи, що вживаються, не на рівні окремих держав, а на рівні всього альянсу.

"Ми не будемо дзеркально повторювати те, що робить Росія, це означає, що ми не станемо розміщувати елементи протиракетної оборони. Ми будемо нарощувати боєготовність своїх сил", - пояснив генсек.

Столтенберг повторив оцінку, що наразі НАТО не бачить "з боку Росії ніяких ознак" того, що вона продовжить дотримуватися ДРСМД і після 2 серпня, коли закінчується термін його дії.

"Інтегрована система ПРО вже дислокована в Європі, і у нас немає іншого виходу, як зміцнювати її. Я навмисне висловлююсь обережно, щоб не дуже вдаватися в деталі, частково через те, що ми продовжуємо закликати Росію поновити цей договір", - підкреслив генсек НАТО.

Як повідомляв Кореспондент.net, у лютому цього року США припинили свою участь в угоді і пообіцяли повністю вийти з неї через півроку, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань. Москва відповіла на дії Вашингтона дзеркально.

Схожі новини

Столтенберг пояснив, чому НАТО тримає відкритими дипломатичні канали у Москві
Порушення ракетного договору: НАТО дзеркально не відповідатиме на дії Росії
В Україну прибула заступник генсека НАТО
3 січня закарпатцям потрібно переукласти договори з постачальниками електроенергії
Договір про співпрацю з Німецько-українським науковим об’єднанням у ФРН підписали на філфаці
На Закарпатті уклали новий договір міжмуніципальної співпраці
"Укрпошта" та Водоканал посварилися
Як правильно заповнити заяву-приєднання до умов договору постачання природного газу
УжНУ першим з українських вишів підписав договір про партнерство з турецьким університетом
Закарпаття, Львівщина та Чернівеччина підписали декларацію про утворення неформальної платформи співпраці самоврядних регіональних органів Карпат (ФОТО)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp