Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді панувала грація (ВІДЕО)

24 жовтня 2019 р., 17:40

Найвправніші грації України – в Ужгороді. На тиждень обласний центр Закарпаття став столицею змагань з художньої гімнастики.

У залах спорткомплексу «Юність» триває Чемпіонат України серед групових вправ та клубний чемпіонат України. Участь беруть близько тисячі гімнасток із усіх регіонів нашої держави, виступали й члени Національної збірної.

Валентина ПЛАВАЙКО

голова Федерації художньої гімнастики Закарпаття

920 художних гімнасток беруть участь у змаганнях. У нас дуже потужних суддівський корпус, судді міжнародної категорії. Приємно, що головним суддею змагань є суддя міжнародної категорії, заслужений майстер спорту міжнародного класу, триразова учасниця Олімпійських ігор Олена Дмитраш. Для нашого міста це надзвичайно почесно, той кредит довіри, який дає Національна федерація, свідчить про те, що хочеться працювати далі.

Збірна команда Чернівців приїхала в Ужгород сильним складом. Кажуть: у групових вправах важлива як індивідуальна вправність, так і спільна командна робота. Дівчата займаються художньою гімнастикою уже понад 10 років, рівняються на найсильніших спортсменок України та світу. На змаганнях сподіваються продемонструвати свій максимум та зроблять усе залежне, аби поїхати із Закарпаття з медалями.

Валентина МИСЛИВА

художня гімнастка із м. Чернівці

Щоб перемогти, потрібно, перш за все, мати команду. У нас 5 дівчат і ми підтримуємо одна одну, мати спільні сили, аби стати кращими.

Єлизавета МОІСЕЄНКО

художня гімнастка із м. Чернівці

Ми повинні показати наші найкращі результати та композиції, для цього нам потрібно чисто пройти вправу, зробити усе заплановане, викластися по максимуму, будемо старатися, і сподіватимемося, що все буде якнайкраще.

Катерина ІЛІКА

художня гімнастка із м. Чернівці

Ми уже все відпрацювали, що можна, вдома. Зараз стоїть ціль зібратися, пройти все без помилок, виступити гарно для себе та глядачів.

Свою команду в усіх категоріях привезла і одна із найсильніших шкіл підготовки художньої гімнастики в Україні – Школа Дерюгіних із Києва. Кажуть: на Закарпатті завжди хороший прийом, а рівень організації цьогорічного Чемпіонату – високий.

Ольга МЕЛЬНИЦЬКА

тренер Школи Дерюгіних

Ці змагання традиційно вважаються одними із найголовніших стартів року. Коли діти різного віку показують те, чого навчилися. Дуже багато діток, спортсменок, із багатьох міст України. Це дуже добре, це популяризація нашого виду спорту, аби діти були у спортзалах, а не на вулиці. У кожного свої олімпійські ігри: у когось вийшло з першого разу, хтось помилився. Але зробив висновки, працює далі і намагається зробити все краще.

Грації спробують завоювати титули та продовжити блискучу ходу. Рецепт же успіху у кожної – різний. А художню гімнастику люблять за можливість проявити себе.

спортсменки Школи Дерюгіних

Бліци

Закарпатська команда активно готувалася до відповідального домашнього турніру. Цей Чемпіонат України відбувається у рідних стінах, а це – додаткова відповідальність перед вболівальниками. Окрім того, турніри тривають під егідою Міністерства молоді та спорту, а також федерації гімнастики України.

Марина СЕМЕНЮК

суддя міжнародної категорії, ст. тренер СК «Карпатія» та ОДЮСШ «Спартак»

З одного боку, це дуже добре: тут рідні стіни допомагають, батьки приходять, друзі – всі вболівають. З іншого боку, є абсолютна відповідальність. Адже ти представляєш лице області, треба вміти зібратися. У фізичному плані всі наші дівчата готові до змагань, тут уже момент психологічний – як налаштуватися, зібратися і вийти на килим показати усе те, що було натреновано у залі.

На таких змаганнях є чудова нагода перевірити конкурентоспроможність спортсменок та визначитися із оптимальним складом на міжнародні змагання із художньої гімнастики, — переконані тренери. Адже календар турнірів досить щільний, підготовка триватиме і надалі.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp