Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські депутати підтримали необхідність фінансового забезпечення проєктів міжнародної технічної допомоги на 2020 рік

6 січня 2020 р., 18:00

Депутати Закарпатської облради підтримали необхідність фінансового забезпечення проєктів міжнародної технічної допомоги на 2020 рік

На 17 – й сесії облради депутати ухвалили рішення «Про Програму фінансового забезпечення проєктів міжнародної технічної допомоги Закарпатської області на 2020 рік».

У документі зазначається, що для Закарпаття залучення коштів міжнародної технічної допомоги є одним із пріоритетних напрямків. Завдяки отриманню таких інвестицій у краї вже реалізовано десятки інфраструктурних та інших проєктів, а загальна сума коштів, залучених на територію області за останні декілька років, сягає десятків мільйонів гривень.

Завдяки вигідному географічному розташуванню представники органів місцевого самоврядування Закарпаття можуть брати участь у транскордонних грантових програмах (PL-BY-UA, RO-UA, HU-SK-RO-UA, та інших). Проте кожна із зазначених та інших програм має свою специфіку та правила участі. Одна із основних перешкод до участі в міжнародних грантових програмах – необхідність співфінансування. І якщо в декотрих програмах частка дофінансування становить 10%, то є окремі програми, що потребують попереднього фінансування проєктів з подальшою компенсацією частини витрачених коштів (Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону компенсує 85% витрачених попередньо коштів).

Тож метою цієї Програми є фінансове забезпечення проєктів міжнародних грантових програм, що реалізуються комунальними підприємствами Закарпатської обласної ради в 2020 році, фінансова та матеріально-технічна підтримка з реалізації заходів Програми для сталого виконання взятих на себе міжнародних зобов’язань та успішного виконання поставлених у проєктах завдань.

Основними напрямками виконання Програми є реалізація завдань у рамках проєктів: «Світ Карпатських Розет – заходи зі збереження унікальності культури Карпат», «Підтримка інновацій у Дунайському регіоні за допомогою знань та управління інтелектуальною власністю», «Дерев’яні церкви – приховані скарби спільного туристичного регіону Карпати», «Відновлення туристичної привабливості історичного «Соляного шляху», а також з організації та проведення міжнародних і міжрегіональних семінарів, конференцій та зустрічей, спрямованих на поглиблення співпраці з іноземними регіонами та областями України, міжнародними та національними організаціями; посилення взаємодії між учасниками транскордонного співробітництва у підприємницькій діяльності, туристичній галузі; заохочення транскордонного співробітництва у сфері освіти, науки і культури, захисту навколишнього природного середовища; активізація обміну інформацією; забезпечення розвитку взаємодії між територіальними громадами.

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюватиметься згідно із законодавством та за рахунок коштів обласного бюджету в межах наявного фінансового ресурсу, інших джерел, не заборонених законодавством.

На реалізацію Програми передбачаються кошти обласного бюджету у сумі 1 396,5 гривень.


Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp