Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівництво УжНУ провело робочу зустріч із колективом фізичного факультету

23 січня 2020 р., 17:35

Подібні заходи ініційовані ректором вишу і покликані вирішити питання для комфортної роботи викладачів та навчання студентів

Уже стало доброю традицією проведення робочих зустрічей керівництва УжНУ з колективами факультетів, де у присутніх є можливість обговорити здобутки, позитивні зміни, актуальні проблеми й потреби підрозділу.

У середу, 22 січня, на фізичний факультет завітали ректор УжНУ Володимир Смоланка та проректори Олександр Сливка, Ігор Студеняк і Дмитро Сойма. Відкрив захід декан факультету Володимир Лазур, який ознайомив присутніх з кадровим потенціалом факультету, освітньою діяльністю, цьогорічною вступною кампанією, агітаційно-роз’яснювальною роботою та оновленням матеріально-технічної бази факультету. Є чим пишатися фізичному факультету й на науковій ниві. «За минулий рік ми видали три монографії, один підручник, 6 навчальних посібників, отримали 13 патентів на винаходи. Щорічно фізичний факультет має публікує у журналах, що входять до наукометричної бази «Scopus», не менше 60 статей. Також укладено договір про виконання науково-дослідницьких робіт з Національним центром управління та випробування космічних засобів із фінансуванням 170 тис. грн» – наголосив Володимир Лазур.

Рекор УжНУ Володимир Смоланка у своєму виступі окреслив актуальні проблеми фізичного факультету та шлях їхнього вирішення: «Загальною тенденцією, яка спостерігається і в європейській вищій освіті, є зниження популярності тих спеціальностей, які пов’язані з точними науками. Хоча такий підхід є, звісно, неправильним. Адже, якщо взяти, наприклад, наукову працю з онкології чи нейроонклогії, то в групі експертів найімовірніше буде і фізик. Але фізичний факультет УжНУ узяв у непростій ситуації правильний курс на відкриття нових спеціальностей. Відчувається, що це значно оживило ваш підрозділ і ці зміни є запорукою успішного майбутнього. А ми й надалі будемо підтримувати фізичний факультет. Зокрема, продовжимо покращення матеріально-технічної бази факультету».

Проректор Ігор Студеняк розповів про можливості Центу колективного користування науковим обладнанням УжНУ, на який у минулому році було придбано низку сучасних приладів – спектрометрів та імпедансметрів, зокрема, спектральний еліпсометр та раманівський спектрометр «Horiba» та ІЧ-Фур’є спектрометр «Shimadzu». У планах університету також у наступні роки розширити арсенал науково-дослідного обладнання.

Проректор Олександр Сливка звернув увагу присутніх на освітній процес підрозділу: «Ми відкрили за останні роки низку нових спеціальностей, зокрема, на фізичному факультеті. Проте, відкрити спеціальність – це ще не вся робота. Потрібно зробити все необхідне, щоб абітурієнти захотіли там навчатись. Тож зараз, на порозі нової вступної кампанії, всі ми повинні докласти до цього зусилля та покращувати профорієнтаційну роботу факультету. Також хочу нагадати, що зараз ми знаходимося на фінішній прямій і невдовзі повинні пройти акредитацію спеціальностей, яка зараз відбуватиметься за оновленими правилами».

Про виконану роботу по осучасненню приміщень факультету та найближчі плани у цьому напрямку доповів проректор Дмитро Сойма: «Думаю, всі ви на власні очі можете побачити, як багато зробилось для факультету в останні роки. Хочу зазначити, що під фізичним факультетом варто розуміти не тільки корпус, в якому ми зараз перебуваємо, а й науково-дослідні інститути, центри, лабораторії – і всюди відбулись помітні зміни». Впродовж останніх років проведені ремонтні роботи в аудиторіях, сформовано сучасну комп’ютерну лабораторію для новоствореної спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка», встановлено зовнішнє освітлення та систему спостереження, проведено закупівлю комп’ютерів, мультимедійних дошок з проекторами, 3-D принтерів та виконано багато інших ремонтних робіт.

Після зустрічі з викладачами фізичного факультету керівництво УжНУ оглянуло оновлення матеріально-технічної бази підрозділу.

Ганна Фельцан

{g}
Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp