Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Венедіктова фальсифікує документи з грубими помилками, - адвокат Порошенка

29 червня 2020 р., 18:53

За його словами, під час зустрічі у кабінеті Венедіктової їх намагалися переконати, що жодної постанови було не потрібно

Генпрокурор Ірина Венедіктова "заднім числом" оформила постанову, якою начебто доручила іншому прокурору вручити підозру п’ятому президенту.

Про це повідомив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань на своїй сторінці в Facebook.

При цьому, зауважує адвокат, Венедіктова та її підлеглі спочатку доводили, що така постанова не потрібна, а потім постанова з’явилась у матеріалах справи, однак з грубими помилками.

"10 червня я написав пост про те, що Генеральний прокурор Венедіктова порушила норми 110 КПК і не оформила постановою процесуальне рішення доручити здійснення повідомлення про підозру народному депутату України, п’ятому президенту України Петру Порошенку. Нахаба з прокурорським посвідченням, що перервав допит Петра Порошенка у якості свідка, мав при собі лише не передбачений законом папірець "доручення", тобто не мав жодних повноважень. Ніякого повідомлення про підозру здійснено не було", - нагадав Головань.

За його словами, під час зустрічі у кабінеті Венедіктової їх намагалися переконати, що жодної постанови було не потрібно.

"Хай спробують заперечувати, всі ходи записані", - наголошує Головань.

Він також повідомив, що відповідна постанова все ж таки з’явилась у справі.

"Однак пізніше "проффесіонали" перечитали кодекс. І постанова чарівним чином з’явилася у додатках до клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу - тримання під вартою", - зауважив Головань.

Втім, за його словами, ймовірно в результаті поспіху у тексті підробної постанови з’явилися статті КПК (109 та 382), які були закриті ще 25 травня.

"Генеральний прокурор не тільки некомпетентна, а ще й намагається приховати некмпетентність фальсифікаціями. Чи не підстава це для негайної відставки?" - резюмував Головань.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp