Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вчені навчилися визначати коронавірус по голосу

10 липня 2020 р., 23:15

Вчені встановили, що після інфікування коронавіруом істотно скорочується різноманітність звукових сигналів.

Фахівці з MIT знайшли новий спосіб діагностики коронавірусу по голосу. Дослідження з'явилося в журналі IEEE Open Journal of Engineering in Medicine and Biology.

У статті вчені вказали, що мова і голос людини багато в чому залежать від дихального апарату, і якщо, наприклад, з легенями виникають деякі проблеми, то це позначається на тому, як людина говорить.Пд час дослідження вчені використовували записи голосів знаменитостей, у яких був виявлений COVID-19, що мав безсимптомний перебіг. Для аналізу зіставлялися записи до інфікування і після того, як стало відомо про зараження.Автори роботи з'ясували, що при зараженні коронавірусом істотно скорочується різноманітність звукових сигналів. Відзначається, що це скорочення проявляється в характеристиках голосу, пов'язаних з диханням.При цьому вчені підкреслюють, що це тільки перші стадії і вони використовували зразки голосів всього лише п'яти осіб, а для подальшого вивчення питання дослідження необхідно продовжувати.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp