Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські громади дізналися більше про залучення мешканців до ухвалення рішень

9 лютого 2021 р., 10:30

Ось такі реалії

Як залучити громадян до ухвалення рішень в громаді, як голові громади спілкуватися з мешканцями, які електронні платформи використовувати для участі громадськості у житті громади, як розробити інформаційну кампанію для просування механізмів участі - ці та інші питання обговорили під час семінару "Комунікація та залучення громадян до прийняття рішень у громадах Закарпатської області", який відбувся днями на базі Закарпатського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою".


Захід відбувся в онлайн-режимі.

Його учасниками стали заступники голів територіальних громад Закарпаття та фахівці, на яких покладено обов’язки з комунікації.

Керівник Закарпатського РО Микола Сюсько наголосив, що комунікації - дуже важливі, адже дозволяють підвищити обізнаність мешканців громади про те, що у ній відбувається.

"Раніше основним джерелом інформації були газети та журнали, а нині з розвитком технологій і громадянського суспільства популярність завоювали навіть не сайти, а більше соціальні мережі", - зауважив він.

Юрій Лівак, експерт з комунікації та висвітлення Програми «U-LEAD з Європою» додав, що нелегко не просто інформувати людей, а залучати їх до ухвалення тих чи інших рішень в громаді. Мовляв, іноді може здатися, що вони лише критикують, тому керівництву громади потрібно працювати у цій сфері, щоб покращити комунікацію з мешканцями.

Він роз'яснив присутнім під час заходу дієві принципи комунікації для ТГ, розглянув разом з учасниками семінару інструменти залучення громадян до управління громадами, що передбачені законодавством, обговорив практичні механізми налагодження сталої комунікації між владою та громадою.

Також під час заходу відбувся обмін досвідом між учасниками історіями успіху та проблемними моментами у сфері комунікацій. Представники громад встигли оглянути ефективні практики взаємодії влади та громадян та зразки реалізації методів партисипативної демократії включно з електронними.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp