Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка виборола "бронзу" на міжнародних змаганнях (ВІДЕО)

30 вересня 2014 р., 12:18

Спортсменка Олеся Келемен з Хуста замкнула трійку лідерів "Буковинської милі".

Уперше переможцями чемпіонату України з бігу на 1 милю та міжнародних змагань "Буковинська миля", які 28 вересня вдесяте відбулися у Чернівцях, стали Артем Казбан з Дніпропетровська та Діана Киричук з Миколаєва, повідомляє Від і До.

У шкільній естафеті, з якої розпочалась змагальна програма, призову трійку утворили збірні ліцею №2, військово-спортивного ліцею та гімназії №2.

У церемонії нагородження переможців та призерів національних змагань з бігу на 1 милю і "Буковинської милі" взяли участь найтитулованіший спортсмен Буковини, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко та титулована лучниця, учасниця Олімпіади-2012 Лідія Січенікова.

Тепер коротко про перипетії боротьби за елітні нагороди. У жіночому забігу прогнозовано "умови диктували" красуні-подруги з Миколаєва Діана Киричук і Валентина Кілярська. Доволі швидко вони відірвалися від переслідувачів. І вже в середині дистанції мало хто сумнівався, що саме вони розіграють "золото". Минулорічна переможниця Аліна Андрея Панаінте з Румунії цього разу не змогла втрутитися у боротьбу за медалі. "Бронзу" здобула Олеся Келемен з Хуста (Закарпаття). На радість місцевих вболівальників, чемпіонкою серед юніорок стала Марина Царик з Шипинців Кіцманського району.

Серед чоловіків доволі впевнено перемогу святкував Артем Казбан з Дніпропетровська, який після фінішу нагадав, що за 4 роки виступів на "Буковинській милі" він посідав 4-ге, 3-те, 2-ге і, нарешті, й перше місце. На другу позицію з "основного пелетону" вибрався досвідчений Володимир Киц, а призову трійку замкнув лідер збірної Румунії на середніх дистанціях Іоан Зайзан.

Чотириразовий переможець "Буковинської милі" Олександр Борисюк, який практично два олімпійські цикли виступав консолідовано за Чернівецьку область, цього разу виступав з температурою, що, звісно, позначилось на результаті. Він пропустив вперед і Максима Якимчука з Кам’янця-Подільського, чиє четверте місце в абсолюті і перше серед молоді стало одним з найбільших сюрпризів ювілейної "Буковинської милі".

Через проблеми зі здоров’ям лише символічно виступив улюбленець місцевої публіки – перший за часів незалежності представник України на Олімпійських іграх на дистанції 10000 м Микола Лабовський. Після нещодавньої операції на старт вийшов і Віктор Приходько, який, нагадаємо, має в активі "срібло" чемпіонату України на "півторачці".

У масовому забігу для всіх охочих, який відбувся між шкільною естафетою та елітними забігами, взяли участь приблизно 800-900 шанувальників спорту і здорового способу життя.

Традиційно великий інтерес викликав розіграш призів, під час якого було розіграно 3 велосипеди, чимало симпатичних ексклюзивних футболок-вишиванок, м’ячі і т.п. Цікаво, що перший розіграний велосипед волею долі дістався Вадиму Гоголю, який біг заключний переможний етап за команду ліцею №2. Ще два велосипеди виграли Марія Трифонова та Серафим Павлюк.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp