Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський інститут землеустрою оштрафовано

6 жовтня 2014 р., 18:07

Через те, що ставив замовників у нерівні умови

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ДП «Закарпатський інститут землеустрою» на 30 тис.грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як встановило Відділення, Підприємство застосовувало для Замовників різні умови оплати за виконані роботи з детального ґрунтового обстеження земельних ділянок.

Так, в деяких договорах було передбачено, що кошти в розмірі 100 % від загальної вартості робіт Замовник сплачує в порядку попередньої оплати протягом 3 (трьох) робочих днів з дня укладення Договору, в інших - Замовник оплачував виконанні роботи у повному обсязі на підставі акту здачі-приймання робіт.

Такі дії Підприємства ставлять Замовників у нерівні умови та кваліфікуються як порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, шляхом застосування різних умов до рівнозначних угод із суб’єктами господарювання без об’єктивно виправданих на те причин.

Крім зазначеного, Підприємство встановило та стягувало із замовників необґрунтовану плату за виконання робіт з проведення детального ґрунтового обстеження земельних ділянок.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp