Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці, будьте обережними з банкоматами, бо вони готують пастки

11 жовтня 2014 р., 17:02

Такий випадок вже зафіксований у місті.

З появою банкоматів з’явився новий вид шахрайства — "кеш-трепінг".
На територію України він поширився з Європи. У буквальному перепаді цей термін означає «захоплення грошей». Зловмисники встановлюють на банкоматах спеціальні накладки, які блокують пристрій, звідки надходить готівка. Подібні блокіратори неодноразово виявляли банківські працівники і правоохоронці. Нещодавно в одній із центральних областей нашої держави тамтешні стражі порядку затримали на гарячому 39-річно-го зухвальця, який курсував з регіону в регіон. Зловмисник саме знімав чужу готівку замість справжнього власника. Правда, потішитися грошима чолов’яга не встиг - потрапив до рук правоохоронців.



Здавалося б, такі проблеми - не для спокійного провінційного Закарпаття. Але де там. Днями і в нас, зокрема в Ужгороді, на банкоматі однієї з фінансових структур міста внаслідок планової перевірки виявили аналогічну злодійську пастку. Сканерну накладку вилучили. Відповідне повідомлення надійшло в Ужгородський МВУМВС. З’ясовується, чи, бува, спритники, котрії встановили цей пристрій, не скористалися вже ним. Водночас, встановлюються особи зухвальців, причетних до встановленім скімерних накладок, пишуть "Відомості міліції".



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp