Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті оселилася святість

15 жовтня 2014 р., 15:48

Нова святиня почалася зі освячення фундаменту.

Православна Церква Покрови Пресвятої Богородиці у селі Синевирська Поляна побудована ще у далекому 1817 році. Тоді населення села було меншим, відповідно і святиня розрахована на 400 осіб. Проте з часом кількість прихожан збільшувалася і сьогодні храм під своїм покровом вміщає далеко не всіх бажаючих послухати Службу Божу. Постала нагальна потреба звести новий більший храм, тому віряни почали збирати кошти на будівництво церкви. Звернулися із проханням допомогти у зведенні храму і до директора Національного природного парку «Синевир» Миколи Дербака. Керівництво парку виділило техніку для допомоги при закладенні фундаменту та деревину. Відтак перший етап робіт завершився успішно: фундамент під церкву залили і освятили.



У неділю, 12 жовтня митрополит Хустський і Виноградівський Марк відвідав село Синевирська Поляна та освятив фундамент церкви. У подяку за старанні труди «во славу Святої Православної Церкви» митрополит вручив директору НПП «Синевир» Миколі Дербаку грамоту та ювілейну медаль до 100 - річчя Мараморош - Сіготського процесу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp