Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Замість товару - безгрошів’я

1 грудня 2014 р., 16:21

Ось так діють у краї шахраї.

Небезпека загрожує тим краянам, котрі продають речі через Інтернет-сайти.

Подібну схему уже двічі зафіксували кореспонденти Zаholovok.com.ua у місті Ужгород.

Схема дуже проста:

1. Шахрай телефонує за вказаним в оголошенні номером телефону, представляючись потенційним покупцем. При цьому він мало цікавиться або зовсім не цікавиться самим товаром, а відразу заявляє про бажання зробити покупку. Дуже часто шахрай видає себе за представника фірми - наприклад, салону з прокату весільних суконь чи магазину товарів для дітей.

2. Далі «покупець» просить продавця надати дані карти для переказу оплати за товар, часто уточнюючи вид картки, а також залишок на рахунку. Це обов'язково повинно вас насторожити: подумайте самі, навіщо покупцеві знати, скільки грошей на вашій карті, якщо платити будете не ви, а він?

3. Потім шахрай повідомляє, що перерахує гроші, але для їх отримання потрібно підійти до банкомату Ощадбанку і виконати дії, які він скаже. Коли продавець підходить до банкомату і вставляє карту, шахрай диктує номер своєї картки під виглядом номера грошового переказу і просить ввести суму, яка нібито повинна надійти на рахунок продавця. Після підтвердження транзакції гроші опиняються на рахунку шахрая.

Як правило, спілкування з такими горе-покупцями відбувається в поспіху, вони кваплять продавців, просять їх швидше бігти до банкомату і натискати на потрібні кнопки, інакше «гроші не пройдуть», використовують інші методи психологічного тиску.

Подібні історії можна знайти і через звичайняй пошук Гуглу, наприклад, отут. Попереджає про схему і сам сайт Olx.

Тож будьте пильними у таких випадках і не довіряйте незнайомцям.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp