Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Тячеві лунали звуки скрипки

29 грудня 2014 р., 20:27

Концерт відпрацювали вихованці школи мистецтв

18 грудня вихованці Тячівської дитячої школи мистецтв, всім хто цього дня завітав до закладу, дарували часточку святкового настрою та віру в новорічно-різдвяні дива. Концерт організували вихованці музичного відділення за класом скрипки під керівництвом викладача Е.Б.Петер.

Головними учасниками програми стали учні молодших класів, які звітували про здобуті навички гри на музичному інструменті. На святковому заході побували дирекція і викладачі школи мистецтв, а також батьки та рідні зовсім маленьких і юних обдарувань.

Музичний вечір став цікавим спілкуванням з викладачем Едітою Петер, яка відверто розповіла про кожного свого учня. Сказати наставнику про своїх учнів і справді було що, бо вони у неї справжні таланти/

Концертну програму розпочали виступи наймолодших учнів класу. Свою гру на скрипці (перед найріднішою у світі публікою!) успішно продемонстрували Алінка Горничар, Яринка Магей, Данилко Поковба, Назарій Половко, Денис Крестинич, Ігор Шишмарьов (фото див. внизу). Усі виступи присутні сприйняли надзвичайно тепло, а тому дарували маленьким виконавцям найщиріші аплодисменти.

Далі сміливо заявили про себе юні таланти класу. Це був своєрідний майстер-клас від старшокласників. Першим свою вправність демонстрував юний скрипаль Андрій Країло, який заграв швидкий віртуозний твір. До речі, Андрій мріє бути успішним музикантом, а завдяки притаманній трудолюбивості та систематичності в підготовці до уроків є одним з кращих учнів класу.

Усіх присутніх зачарував виступ дуету у складі Вікторії Михалко та Наталії Петер. Викладач переконана, обоє дівчаток надзвичайно обдаровані. Вікторія – чуттєва, спокійна і справедлива, випромінює тепло, щирість та віддачу.

А Наталія – добродушна, розумна і старанна, а ще має хороші перспективи в майбутньому, якщо буде займатись музикою. Далі юні вихованці Андрій Країло, Вікторія Михалко та Наталія Петер об’єднались у тріо скрипалів і представили публіці зворушливі композиції. Відтак до тріо приєдналися ще троє учнів Ангеліна Попович, Валерія Івашкевич та Лідія Стойка, які заграли веселу польку.

Що ж дізнались присутні про цих учениць? А те, що Ангеліна Попович – тиха, скромна і ніжна учениця з гарним музичним слухом, яка систематично приймає участь в концертній діяльності школи, міста. У свою чергу Валерія Івашкевич – добродушна, відповідальна, завжди привітна, систематична у навчанні та є активною учасницею ансамблю скрипалів. А Лідія Стойка – розважлива, чесна, романтична, чуйна. Це учениця з гарною позицією та поглядом на майбутнє.

Надалі прикладом колективного музикування став виступив ансамблю скрипалів учнів старших класів та фольклорний ансамбль «Дударики». Хореографічну постановку танцю зробила викладач О.М.Роман.Для всіх присутніх яскравим подарунком стали привітання від маленьких гостей свята, які цього вечора прийшли підтримати своїх братів і сестер – учнів школи мистецтв.

Жоден учасник заходу не залишився без подарунка. Солодкі гостинці діткам цього вечора дарував Миколай, роль якого виконав Ігор Шишмарьов.

Наприкінці заходу Едіта Петер дякувала своїм учням за їх старанність та майстерність. А також адресувала слова вдячності батькам, які завжди підтримують своїх діток, роблять все для того, щоб їх чада відчували любов, тепло та турботу до себе.

– Всього у класі навчається 13 вихованців. Це неймовірно талановиті юні музиканти і надзвичайно здібні учні. Вони надихають, стимулюють до чогось гнового. З кожним новим учнем я немов заново вчуся, шукаю індивідуальний підхід, адже кожен з них особистість, - сказала Едіта Петер.

Чудовий формат заходу підтримав директор Тячівської дитячої школи мистецтв Андрій Іващук, який також напередодні новорічно-різдвяних свят бажав всім здоров’я, родинного тепла та Божої благодаті.

Людмила Кричфалушій спеціально для Tyachiv News



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp