Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гроші віддали, а товару не побачили

18 січня 2015 р., 13:23

Так закарпатців обманули шахраї

Шахрайства, скоєні через мережу Інтернет, останнім часом все більше набирають обертів.
Ці правопорушення залишаються в категорії найбільш складних для розкриття, оскільки готуватися можуть в одному регіоні, а виконуватись - в іншому. Аби заробити на довірливих громадянах, зловмисники продовжують вигадувати нові схеми, відкривають навіть Інтернет-магазини. Днями у тенета шахраїв потрапило одне іршавське подружжя. 

Люди хотіли через Інтернет-магазин придбати дитячий велосипед, переглянули багато пропозицій і свій вибір зупинили на товарі за вигідною, значно дешевшою ціною. А далі подружжя зателефонувало за вказаним номером і після телефонної розмови у найближчому банківському терміналі перерахувало на вказаний рахунок 730 гривень.

Іршавчани стали чекати на прибуття товару, але у вказаний день велосипед так і не прибув. Зателефонували за відомим номером до Інтернет-магазину, але він, зрозуміло, вже знаходився поза зоною досяжності. Зрозумівши, що їх ошукали, потерпілі звернулися до Іршавського райвідділу міліції. Правоохоронці намагаються встановити особу продавця та власника Інтернет-магазину з продажу дитячого товару.

Начальник іршавської міліції підполковник Мирон Черничко повідомив, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 190 ККУ «Шахрайство». До речі, це не вперше краяни, зокрема й жителі Іршавського району, потрапляють у тенета шахраїв під час придбання товарів в Інтернет-мережі. Тому фахівці радять розраховуватися за покупку лише при отриманні товару. Тільки так можна вберегтись від Інтернет-шахраїв, пишуть "Відомості міліції".

Uzhgorod.net.ua



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp