Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Грозний розповів, чим живе "Говерла"

4 лютого 2015 р., 12:39

Як зізгали у Туреччині, Хто гратиме в крманді, та який її фінансовий стан.

Головний тренер Говерли В'ячеслав Грозний розповів про перші збори Говерли, кадрову ситуацію в команді та фінансування клубу.

 

- В'ячеславе Вікторовичу, для початку стандартні питання: чи задоволені ви зборами, чи все вдалося?

- Ми виконали весь обсяг, який планували. Спасибі керівництву клубу, що зуміли організувати збори в Туреччині. Ви самі розумієте, що перебуваючи в Ужгороді, ми б не змогли підготуватися на нормальному рівні. Ми зіграли чотири спаринги, хоча планували три. Грали всі матчі через день. Всі поєдинки проходили під великими навантаженнями. Результат не особливо цікавив, головне-це підготовка до другої половини чемпіонату.

- Судячи за повідомленнями, що надходять з новин команди, вам багато в чому доводиться будувати нову команду, адже багато новачків на перегляді?

- Ми кожні півроку будуємо нову команду. Ви знаєте, створювати нову команду запрошують сильних тренерів, слабких не запрошують. Я вже не перший раз починаю збирати команду заново. Нічого страшного в цьому не бачу. У нас така стратегія, що ми беремо орендованих гравців. Дякуємо всім командам, які віддають нам молодих хлопців в оренду. Вони прогресують через ігри прем'єр-ліги і в майбутньому, сподіваюся, вони зможуть показати себе у всій красі в складі грандів українського футболу.

- Зараз чимало українських футболістів їдуть шукати щастя за кордоном, а до вас, як повідомляє хорватська преса приїжджав на перегляд 18-річний захисник Лоренцо Шимич. Чи це правда?

- Так, це правда. Шимич дуже талановитий футболіст. Йому лише 18 років, у нього велике майбутнє. Не дарма ним цікавилося Челсі.

- Яка його подальша доля?

- Лоренцо Шимич буде у нас грати. Зараз він поїхав у Спліт, вирішувати деякі організаційні питання з Хайдуком і незабаром повинен повернутися в розташування нашої команди.

- Вас вважають спеціалістом по роботі з молодими футболістами, але в цей раз ви вирішили зайнятися відродженням досвідчених гравців. Маю на увазі Костянтина Кравченка. Які ваші враження від його форми чи залишається він у команді?


- На даному етапі розвитку клубу ми практикуємо такі варіанти, коли футболісти приїжджають до нас на збір і після декількох днів, ми вирішуємо, що з ними робити. Це нормальна практика, ми її озвучили, всі про неї знають. Кравченко дуже хороший футболіст, але у нас на цій позиції Щацьких, Іванко і ще ряд футболістів, яких я не хотів би називати. Він пройшов із нами збори, прийшов, подякував. Зараз він проходить оглядини в інших клубах. Можу побажати йому удачі і всього найкращого.

- 25 січня Сергій Люлька забив у ворота Ордабаси, а вже 26-го з'явилася інформація, що він поїхав у чеську Спарту. Але пройшло кілька днів і він вже ніби як знову в Говерлі. Люлька проведе весняну частину з вами?

- Мені здається, в цьому трансфері більшою мірою винна чеська команда. У Спарти була домовленість щодо продажу свого основного правого захисника в Хоффенхайм. Вони були впевнені, що їх футболіст перейде у німецький клуб і на це місце покликали Люльку. Однак в останній момент цей трансфер зірвався. Люлька правильно, на мій погляд, вирішив. Навіщо гріти лавку запасних, коли є хороший варіант з нашою командою провести другу частину чемпіонату?

- А чи є визначеність по Сергію Кузнецову?

- Кузнєцов вів переговори з рядом клубів. Він інформував нас, так що в цьому плані все було нормально. З нами він не тренувався. Він був і у Дебрецені та ще в кількох клубах. Але щось у нього там не вийшло і швидше за все, він продовжить збори разом з нами.

- Махновський знаходиться у вас на перегляді. Чи означає це, що шансів на повернення Коваля немає?

- Так, він знаходиться у нас на перегляді. Махновський дуже хороший, молодий голкіпер. Будемо дивитися, як він проявить себе. Що стосується Коваля, то він проходить збори з Динамо, я дуже радий за нього. Загадувати не хочеться. Сподіваюся, у нього все вийде в київському клубі.

- Довелося читати інтерв'ю Ягодінскіса з якого зрозуміло, що він і з "Динамо" на збори не поїхав, і з Говерлою. Яка з нього ситуація?

- По Ягодінскісу все просто. Він тренується з нами і продовжить виступи за нашу команду.

- Чи є позитивні зміни у фінансовому плані: чи виплачують борги?

- Зараз тривають виплати. Звичайно, не так все швидко відбувається, але ви зрозумійте, ситуація в країні не сильно спонукає до якихось швидких кроків. Виплати почалися... і слава Богу. Нестор Іванович пообіцяв незабаром закрити всі борги за сезон 2013/2014. Якби не він, то футболу в Закарпатському регіоні вже давно не було б. Наша команда зараз працює і готується до другої половини чемпіонату, а це головне.

- Зараз у пресі дуже сильно мусується інформація про те, що ви виступаєте проти нинішнього календаря весняної частини чемпіонату. Що ви скажете з цього приводу?


- Просто не завжди правильно доходить інформація до журналістів. Я хотів би наголосити, щоб ви ще раз написали про те, що в середині листопада ФК «Говерла», і я зокрема, висловили свою думку, що не можна так рано готувати календар весняної частини чемпіонату. Для всіх було б найбільш прийнятним варіантом підготувати календар після жеребкування єврокубків. Календар повинен складатися під реальні можливості. Не всі команди чемпіонату грають в єврокубках. Для того і існує прем'єр-ліга, щоб враховувати думку всіх команд і виробляти рішення, які задовольняли б усі клуби українського чемпіонату.

1football.info

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp