Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття має шанс стати пілотним регіоном для Європейського офісу

9 лютого 2015 р., 11:33

Закарпаттю пропонують долучитися до потужного проекту - Дунайської стратегії

Голова обласної ради Володимир Чубірко та перший заступник голови облради Михайло Попович провели робочу зустріч з координатором Європейського офісу та міжнародного освітнього співробітництва Торгово- промислової палати України Мартіном Ройтером. 

Про це повідомили у прес-службі облради.

В Україні він працює з 2008 року, представляв освітній фонд уряду Німеччини. Тепер працює з урядовими німецькими фондами. Нині – координатор Європейського офісу Торгово-промислової полоти, і займається реформування структури, налагодження контактів з європейськими компаніями. 

Закарпаттям каже зацікавився, адже регіон може стати пілотним регіоном для Європейського офісу. Нині лобіює німецьку урядову програму Федерального союзу промисловців стажування студентів з України на німецьких підприємствах. 

«Я бачу великий потенціал Закарпаття, хочу внести вклад у розвиток регіону. Я хочу допомогти в тих проектах, які вже нині діють. Ресурси й контакти – цим можу надати допомогу. Хочу залучати чим можна більше активних інвесторів з Європи. Пропоную на Закарпатті провести форум інвесторів. Також готовий ініціювати фінансування спільних проектів міст- побратимів Ужгорода та Дармштадта», - поділився планами Мартін Ройтер. 

Для Закарпаття пропонує долучитися до потужного проекту - Дунайської стратегії, до якої входять вже 14 країн. Це один проект, про який будуть домовлятися вже цієї весни – відкриття на Закарпатті Центру трансферу технологій. 

Голова обласної ради Володимир Чубірко подякував за запропоновані ініціативи. Та повідомив, що в рамках Дунайської стратегії ми вже співпрацюємо з угорськими партнерами – в першу чергу захист від великої води в басейні річки Тиси. «У нас є проблеми з очищенням стоків, які потрапляють в річки. Тому ми зацікавлені в технічній допомозі зі сторони Німеччини. Ми намагаємося долучатися до багатьох проектів ЄС. Й ми прагнемо мати своїх представників у великому проекті – Дунайська стратегія. Для цього пропонується провести засідання експертів на Закарпатті», - зазначив керівник ради. Також Володимир Чубірко запропонував долучити до проекту зі створення німецького Центру трансферу технологій й вищі навчальні заклади Закарпаття. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp