Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бюджетна децентралізація в рамках реформування місцевого самоврядування

24 лютого 2015 р., 11:48

Одним з головних шляхів до бюджетної децентралізації є зміна дохідних джерел.

Одним із головних шляхів бюджетної децентралізації, що відбувається в рамках реформування місцевого самоврядування, є зміна з 1 січня 2015 року дохідних джерел місцевих бюджетів. Законами України від 28 грудня 2014 року № 79-VІІІ ,,Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин” та № 71-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” змінено дохідну базу бюджетів місцевого самоврядування.

Зокрема, здійснено перерозподіл між державним та місцевими бюджетами нормативів зарахування податку на доходи фізичних осіб, екологічного податку, державного мита; запроваджено нові платежі до загального фонду: акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та транспортний податок у складі податку на майно. Також розширено базу оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; передано із спеціального фонду місцевих бюджетів до загального фонду екологічний податок, єдиний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Інформація щодо платежів, які формують доходи загального та спеціального фондів бюджетів міст обласного та районного значення, селищ, сіл у нових умовах, наведено в таблиці.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp