Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка подала свого вірша до збірки майданівської поезії

7 квітня 2014 р., 08:58

Книга присвячена героїчним і водночас драматичним подіям на Майдані.

Її появі передувала певна історія, про яку слід згадати. У жовтні 2013-го був започаткований веб-портал «Жінка-УКРАЇНКА» творчих, талановитих та ініціативних берегинь. 

Його організатори прагнули виявити і показати світові культурний спектр діяльності сучасної українки, велич і силу її таланту, мистецький хист, глибину душевних відчуттів і світосприйняття. На цей задум наклав свої мазки час. У листопаді в Україні розгорнулися неочікувані події: закличний дзвін Майдану сколихнув не лише країну, але гулкою луною відбився в світі. На нововідкритий портал почали надходити вірші, присвячені небувалим подіям на Майдані, його Небесній сотні. 

Це стало поштовхом до появи збірки поезії «Материнська молитва». Вірші 26 авторок розповідають читачеві про паростки народної свободи. Пробивається вона з душі українців і їхніх стремлінь жити у вільній Україні. Між прізвищами авторок угледіла знайоме – Світлана Тарнавська. Наша землячка з Виноградова подала свого вірша «А я – за мир», в якому запевнила читача, що лише світло серця злине в глиб століть і дух величний України знову збратає всі народи і дасть наснагу Майдану погасити всі протистояння. Впевнена, жіночі рядки поезії зігріють не одну людську душу і навіки залишаться яскравою сторінкою всенародного літопису, невмирущої слави Небесної сотні та тих, хто вижив у цьому пеклі, вистояв у протиборстві сил, де часто лунало гасло «Слава Україні! Героям слава!». 

Марія СЕЛЕХМАН,Виноградів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp