Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Виноградові читали поезію Майдану (ФОТО)

4 березня 2014 р., 08:21

У переддень весни у виноградівській виставковій залі «Імпасто» пройшли літературні читання «Дух народу не збороти», організовані творчим тандемом «Контраст».

{Pg} Реквієм в пам’ять про загиблих на Майдані згуртував місцевих поетів та людей з активною громадянською позицією.
 
 Не було байдужих на тому зібранні. Не могло бути. Бо кожен «дотик» до поезій, які звучали того вечора, відлунював тривогою за долю України і болем від трагічної втрати її славних синів – героїв Небесної Сотні.

…На екрані горталися сторінки революційної історії. А в форматі літературного читання своїми поетичними роздумами ділилися Василь Горват, Іван Говбан, Василь Кляп та наймолодша учасниця заходу Аліна Панець. Те, що наболіло, лягло в рядки. Про те, що йшло від серця, говорили головний координатор ГО Виноградівське об’єднання «Майдан» Михайло Лісіцкі та голова районної ради Олег Любімов. У вінок шани на вівтар пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні свої творчі роздуми вплели майстрині слова Валентина Костьо та Світлана Кедик. 

Щиро, без зайвого пафосу, про творців революційної історії та про свою вахту на Київському Майдані розповідав його учасник Антон Кутлан.
Органічно вплітався в літературні читання  спів Тетяни Гудачок, у виконанні якої щемно звучала Шевченкова поезія. 

Свої авторські пісні представила учасникам тієї зворушливої зустрічі гостя з Хуста – співачка Вікторія Сливка.
…І знов на екрані горталися епізоди Київського та місцевого майданів. Зі слайдів постали герої Небесної Сотні. Палахкотіли свічки пам’яті, а «думки розпливалися слізьми».
Ганна КОБАЛЬ, Новини Виноградівщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp