Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кличе мене Закарпаття - по обидва боки гір (Фото)

26 травня 2015 р., 12:25

Угорські артисти розпочали з Ужгорода тур Західною Україну

25 травня в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі відбулась прем’єра вистави "Кличе мене Закарпаття – по обидва боки гір" Угорського державного народного ансамблю. Вокально-хореографічна постановка втілила все різнобарв’я культури і традицій народів та етносів, які сторіччями населяють Східні Карпати та Закарпаття, взаємодоповнюючи та збагачуючи одне одного, а водночас – зберігаючи свою самобутність.

Артисти, зокрема, представили глядачам народні пісні й танці українців, гуцулів, русинів, угорців, румунів, ромів та євреїв. На знайомство з творчістю угорського колективу завітали дипломати сусідніх країн, керівники області, представники духовенства та культурні діячі, численні шанувальники мистецтва.

Виступ зібрав аншлаг: зал неодноразово аплодував стоячи, артистів засипали квітами.

{g}

З ужгородського концерту ансамбль розпочав гастрольний тур Західною Україною, в рамках якого виставу презентують у Берегові, Тячеві, Рахові, Сколе, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях.

У Києві артисти виступлять символічно – на Майдані Незалежності.

Крім творчої демонстрації власного захоплення культурною багатогранністю українців, Угорський державний народний ансамбль у кожному з відвіданих міст проводитиме благодійний збір коштів, які організатори спрямують на першочергову потребу, визначену представниками місцевого самоврядування. В Ужгороді пожертви збирали на придбання медичного обладнання для обласної дитячої лікарні. До решти, спільний благодійний внесок становить 12 213 грн.

Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp