Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мінекології: повітря в Києві загрози життю не становить

10 червня 2015 р., 20:47

Міністерство екології і природних ресурсів України заявляє, що перевищення концентрацій рівнів забруднення повітря в Києві не становить загрози для життя людей.

«Щодо інформації стосовно перевищень концентрацій рівнів забруднення атмосферного повітря у Києві зазначаємо, що підстав стверджувати, що такі перевищення пов’язані із пожежею на нафтобазі біля смт Глеваха, наразі немає, а самі перевищення не становлять загрози для життя і здоров’я киян та мешканців області, що підтверджується відповідними заявами директора Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації Володимира Циби і виконувача обов’язків головного санітарного лікаря Київської області Олександра Чепурного», – повідомили у прес-службі відомства.

Як мовиться в повідомленні, у зв’язку з пожежею на нафтобазі поблизу Василькова на Київщину проводять постійний моніторинг стану атмосферного повітря. «За даними вимірювань, що проводяться Васильківським районним відділом Київського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України у зоні 1, 4, 8 і 12 кілометрів від місця пожежі декілька разів на добу, перевищень разових концентрацій рівнів забруднення атмосферного повітря не було виявлено», – заявили в Мінекології.

За повідомленням, сьогодні до місця пожежі виїхала пересувна лабораторія, яка відібрала проби ґрунту з прилеглих територій і води з річки Стугна на виявлення вмісту шкідливих речовин. Результати цих аналізів обіцяють оприлюднити на сайті Держекоінспекції: щодо води через 5 днів, щодо ґрунтів – через 30 днів.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання сталися вибухи. Нині пожежу локалізували. Внаслідок пожежі загинули чотири людини, 12 були поранені: 6 співробітників ДСНС і 6 залізничників. На даний час рятувальники не можуть встановити зв’язок із членом екіпажу пожежного поїзда, його вважають зниклим безвісти. На даний час триває ліквідація пожежі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp