Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як відзначатимуть Великдень у закарпатському музеї?

14 квітня 2014 р., 08:51

Як повідомила директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Габріела Андял, тут відбудеться низка заходів з відзначення великодніх свят.

Зокрема, вже 3 квітня випускниця Львівської академії мистецтв, знаний педагог образотворчого мистецтва та писанкарства з Івано-Франківщини Ганна Кирпан провела майстер-клас «Свято лемківської писанки». 

Водночас у музеї експонуватиметься виставка ужгородського народного майстра художньої вишивки Йосипа Плакоша «Духовні обереги». Багатьом поціновувачам ручної роботи автор запам’ятався попереднім доробком «З Богом у серці», зокрема картиною із зображенням Ісуса Христа. 

4 квітня відкрилася виставка живопису молодої талановитої художниці зі Львівщини Марії-Віти Гораль. Вона працює в техніках олійного живопису, іконопису, мозаїки, косматеско, графіки та пастелі. А на самий Великдень, 20 квітня, о 9-й годині в унікальній Шелестівській Святомихайлівській дерев’яній церкві, що на території музею, розпочнеться урочисте Богослужіння та освячення великодньої паски. 

Газета "Новини Закарпаття"
Соломія ЗАЛЕСЬКА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp