Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатських Ликицарах не вистачає дитячого сміху

7 липня 2015 р., 12:19

Тут смиренно доживають своє життя півсотні закарпатців

В Україні є село, в якому за 20 років не народилося жодної дитини. Село Ликицари (Перечинський район) називають вимираючим селом. Сюди маршрутні автобуси не ходили і не ходять.

В селі нині проживає 56 чоловік. У Ликицарах залишилися переважно літні люди, які смиренно доживають свого віку на землі своїх батьків.

Ликицари аж перенаповнені тишею. Хіба знічев’я десь каркне ворона чи подасть голос чиясь коза. Певний час не можеш усвідомити, чого бракує. Потім розумієш, що це, певно, перше село, у якому ти не чуєш дитячого сміху ...

Хворіти тут – недозволена розкіш. Єдині ліки – молоко і трави.

Втім, чужі сюди таки навідуються. Передусім це туристи, які приходять помилуватися родзинкою Ликицарів. Саме тут, майже не зіпсована цивілізацією, знаходиться дерев’яна Василівська церква.
До речі, саме тут можна собі дозволити відпочинок на свій смак: залізти на полонину Руну, пройти на хребет Діл, скочити на Малу Голицю, вдихнути гірське повітря на Ясеновій поляні, подивитися Лютянську Голицю, відновити сили у сірководневій воді в чані часів татарської навали в сусідніх Лумшорах, а якщо вистачить здоров‘я можна перемахнути через Руну до вдп. Воєводино, пише Igotoua.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp