Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородщина: Цьогоріч Зведений бюджет зріз більше, ніж торік

17 липня 2015 р., 09:41

Показник вищий аж на 98%

Василь Пацкан – в. о. начальника Ужгородської ОДПІ зазначає, що головним завданням територіальних органів ДФС є забезпечення прогнозованого, ритмічного і стабільного наповнення бюджетів усіх рівнів. – Так, завдяки злагодженій співпраці працівників контролюючого органу та бізнесу Ужгородщини, протягом першого півріччя 2015 року до Зведеного бюджету району надійшло близько 233,5 млн грн податків та зборів. За відповідний період 2014 року скарбниця отримала майже 118 млн грн. Таким чином, надходження до бюджету цьогоріч зросли на 115,5 млн грн, – зауважує керівник інспекції.

Основними наповнювачами скарбниці є податок на доходи фізичних осіб, від сплати якого бюджет отримав близько 50,4 млн грн або 21,5 % від загальної суми надходжень до Зведеного бюджету. Значною є також частка рентної плати за використання надр, платники якої спрямували до казни більше 49 млн грн, що у відсотковому співвідношенні складає 21%. Доволі суттєвою є і сума надходжень з податку на додану вартість, яка протягом січня-червня 2015 року склала близько 40,5 млн грн або 17,3%.

Разом із цим, зазначимо, що протягом першого півріччя платникам податку на додану вартість відшкодовано понад 28 млн грн ПДВ.

Керівник інспекції зазначає, що позитивна динаміка надходжень відбулась за рахунок змін до податкового законодавства, а також завдяки податковій культурі та добровільній сплаті податків.

– Нині, у скрутний час, важкі умови для діяльності та розвитку, як для країни в цілому, так і для кожного. Доволі складно вести господарську діяльність. Однак, будь-які надходження до бюджету сьогодні є вкрай важливими та необхідними. Протягом цього півріччя, спільними зусиллями фахівців контролюючого органу та платників податків Ужгородщини, ми показали плідний результат. Адже тільки завдяки злагодженій співпраці, довірливим взаємовідносинам між органами ДФС та бізнесом, нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку, де б панували справедливість, неупередженість та взаєморозуміння, – зазначає Василь Пацкан.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp