Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Фестивалю угорських страв на Берегівщині не буде

17 липня 2015 р., 18:02

Через складну ситуацію в країні.

У зв’язку з останніми подіями в Мукачеві та загостренням ситуації на Сході країни організатори вирішили не проводити фестиваль приготування угорських страв під відкритим небом.

Захід мав відбутися на Берегівщині в с.Боржава18–26 липня. Планувалось, що основним гастрономічним “героєм” фесту буде угорське лечо (робоча назва дійства так і звучала – “Фестиваль лечо”. ред.). Ідею запропонувала голова Берегівської районної спілки сільського туризму Шарлота Чізмар. Її підтримала уродженка с.Боржава Діана Руснак, котра зараз проживає в Угорщині.

“Ми старанно готувались до цього етно-гастрономічного свята,- каже Голосу Карпат Шарлота Чізмар.- Але події останніх днів спонукали нас відмовитись від проведення фесту. Тим більше, що багато його іноземних партнерів висловили певне побоювання стосовно приїзду на Закарпаття.”

У зв’язку з виїздом на роботу в одне з міністерств Угорщини склав повноваження голови угорської туристичної ради краю знаний ентузіаст та громадський діяч Йожеф Торпої. Поки-що його обов’язки виконують заступники – пані Шарлота та сільський голова с.Геча Андрій Мештер. Згідно з інформацією Голосу Карпат, чергове подібне дійство на Берегівщині мало б відбутися8–9 серпня. Саме на ці дні анонсований фестиваль народних цінностей.

Микола Горват для Голосу Карпат


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp