Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородські випускники цьогоріч найкраще склали ЗНО

21 липня 2015 р., 14:41

10614 випускників шкіл пройшли зовнішнє незалежне оцінювання цього року.

Цьогоріч у зовнішньому незалежному оцінюванні взяли участь 10614 випускників шкіл, із них 8962 – цьогорічні. Михайло Мотильчак ознайомив журналістів і з окремими результатами ЗНО на Закарпатті. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, область дістала 25 сертифікатів із найвищими 200 балами. Крім того, 514 закарпатців дістали бали з української мови та літератури високого рівня, 3896 – початкового.

«Найкраще під час проведення ЗНО зарекомендували себе ужгородці — 19% одинадцятикласників міста досягли високого рівня, а у Мукачеві – майже 16%, у Хусті — понад 17%, у Великоберезнянському районі – більше 13%», — поінформував головний освітянин області.

Також він розповів, як медалісти області підтвердили свої знання, навівши конкретні цифри. За словами М.Мотильчака, претендентів на нагородження золотою та срібною медалями на Закарпатті було 567. За результатами державної підсумкової атестації (ЗНО з української мови та літератури) підтвердили свої результати 400 з них — 70,5%. Зокрема, в Ужгороді – 86%, Мукачеві – 82%, Великоберезнянському районі – 87%, Мукачівському – 92%, Виноградівському – 81%, Перечинському – 100%, Свалявському – 81%, у Хусті – 80%, Чопі – 100%.

«У той же час у Берегівському районі тільки 16% від усієї кількості претендентів на нагородження медаллю підтвердили свої високі знання за результатами ДПА з української мови та літератури у формі зовнішнього незалежного оцінювання, в Іршавському районі – 48%, у Рахівському – 43%», — повідомив директор департаменту освіти ОДА.

Що ж до особливостей вступної кампанії у вищі навчальні заклади, то, як розповів Ігор Король, цьогоріч абітурієнти можуть подати максимально 15 заяв у 5 університетів і в кожному на 3 спеціальності. «Єдина державна електронна база автоматично визначить місце навчання абітурієнта згідно з його пріоритетами відповідно до отриманих балів», — пояснив проректор УжНУ. Прийом заяв до вищих навчальних закладів розпочався 10 липня і триватиме до 31 липня. Для абітурієнтів, які складають вступні екзамени або проходять творчі конкурси, кінцевий термін прийому заяв – 24 липня.

Серед особливостей цьогорічної вступної кампанії – ще дві категорії пільгових вступників. «Перша – діти, один із батьків яких загинув під час виконання ним обов’язків військової служби, зараховуються поза конкурсом. Друга – демобілізовані особи, які брали участь у проведенні АТО і тому не могли скласти тести ЗНО. Вони мають право вступати за результатами вступних іспитів у вищі навчальні заклади», – наголосив Ігор Король.

Також, за його словами, відповідно до нового Закону «Про вищу освіту» тепер кожен виш самостійно формує конкурсний бал вступника. Законом визначені лише основні його складові. Вага кожної складової зазначається у правилах прийому конкретного вищого навчального закладу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp