Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міст через Тису між Румунією та Україною вже спроектовано

14 вересня 2015 р., 20:02

Його довжина сягне 240 метрів

Просування питання зведення мосту через Тису між Україною та Румунією, яке було призупинене через події на сході України, слід поновити й пришвидшити. Такої думки досягли голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та префект повіту Марамуреш (Румунія) Антон Рогіан під час робочої зустрічі в румунському м.Бая-Маре.

Міст та контрольно-пропускний пункт з’єднуватиме два населені пункти: з українського боку — це село Біла Церква Рахівського району, а з румунського — м.Сігет повіту Марамуреш. Кошти на будівництво виділить Євросоюз, Україні зі свого боку треба тільки облаштувати інфраструктуру й під’їзну дорогу. Для початку робіт урядам двох країн необхідно підписати спеціальну угоду, і Геннадій Москаль запевнив, що найближчим часом матиме про це розмову з Прем’єр-міністром України.

— У населених пунктах на протилежних берегах Тиси проживають як українці, так і румуни, тому новий міст значно покращить їхні родинні та культурні зв’язки, — наголосив Г.Москаль. — Крім того, відкриття пункту пропуску серйозно пожвавить економічну та інвестиційну діяльність на прикордонних територіях обох країн.

Міст уже спроектований, його довжина — 240 метрів, а опори побудують на берегах, а не в акваторії Тиси, повідомили з прес-служби ОДА.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp