Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Буковинці гостювали в Ужгороді

3 жовтня 2015 р., 17:56

Та ще вистави показували.

Чернівецький обласний академічний театр ляльок побував на 15-му міжнародному фестивалі театрів ляльок "Інтерлялька" в Ужгороді. Буковинські лялькарі показали виставу "Півтори жмені".

На фестивалі були театри ляльок із трьох європейських країн: Болгарії, Угорщини, Словаччини. Також майстер-класи продемонстрували дві українські школи з Києва та Харкова.

Загалом з України брали участь чотири театри ляльок: із Києва, Івано-Франківська, Закарпаття та Чернівців.

На фестивалі присуджували номінації за кращі чоловічу та жіночу ролі, режисуру, драматургію. А ще були гран-прі та приз глядацьких симпатій. Гран-прі здобув Словацький театр ляльок із міста Кошиця.

Із Чернівецького театру ляльок на номінацію "краща чоловіча роль"висували актора Тараса Козловського. Втім, переміг інший актор.

-Найцінніше для нас в участі у фестивалі – здобутий досвід, - вважає головний режисер Чернівецького театру ляльок Іван БУТНЯК. – Ми побачили майстер-класи провідних українських лялькових шкіл, прийоми та підходи закордонних шкіл.

В Ужгороді лялькарі пробули три дні.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp