Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Капітан міліції у відставці на роботі ризикував здоров’ям та життям (ФОТО)

11 жовтня 2015 р., 09:23

ДАІвець Михайло Щока роботу виконував дуже сумлінно

Капітан міліції у відставці Михайло Щока з Іршави чесно й самовіддано пропрацював у Державтоінспекції. Не раз ризикував життям і здоров′ям, затримуючи злочинців. Нині справу батька продовжує його старший син Михайло – ст.лейтенант міліції, заступник командира патрульного взводу мукачівської міліції.

 

Після служби в армії Михайло Щока, виходець із простої робітничої сім'ї з села Чорний Потік Іршавськогорайону, твердо вирішив пов′язати свою долю з правоохоронними органами.


У 1995 році його призначають на посаду інспектора ДПС Мукачівського окремого взводу ДАІ. Молодийінспектор ніс службу на трасі Київ-Чоп. Ситуація на автошляхах була складною. Транспорту було багато,збільшилась кількість угонів автомобілів, ДТП. Іноді на добу доводилось виїжджати на дві, а то і триавтопригоди з важкими наслідками. Доводилось нести службу по 12 годин, незважаючи на погодні умови.


Одного разу екіпаж даїшників, до складу якого входив Михайло Щока, ніс службу біля с.Глибоке. Вониотримали інформацію, що в їхній бік їде група молодих людей, яка, можливо, причетні до угону автотранспорту. Міліціонери поклали на дорогу т.зв. «їжак», щоб затримати машину. Однак злочинці,навіть проколовши шини, продовжували рухатись. Але врізались в трактор і були затримані.


Іншого разу надійшла інформація про розбійний напад на іноземця у смт. Чинадієво на Мукачівщині.Бандити забрали дорогу іномарку та значну суму грошей.


Михайло Щока разом зі своїми колегами Володимиром Шантою та Іваном Мешком помітили підозрілийавтомобіль, який ходив кругами по дорозі. Цю інформацію було передано оперативним працівникам, які, перевіривши власника автомобіля, встановили, що на даному автомобілі справді роз'їжджали злочинці, які займались угонами автотранспорту та розбійними нападами. Таким чином був розкритий напад наіноземця, а вже потім потягнулась ціла низка злочинів, які скоїли молоді хлопці з невеличкого села на Іршавщині.

Згодом Михайло Щока здобув вищу юридичну освіту в Ужгородському інституті інформатики, економіки йправа.

Довелось йому працювати у відділенні ДАІ Свалявського району, де займався виявленням контрабандисигарет та безакцизної горілки. Навіть доводилось надавати медичну допомогу потерпілим у ДТП.


На посту ДАІ в Нижніх Воротах Михайло Щока затримував нелегалів, металобрухт, безакцизні товари,незаконну зброю.

У селі Абранка Михайло Щока разом із товаришами надавав допомогу водієві автомобіля, який перевозив цистерну з бензином. Під час руху на тягачі загорілась шина, водій сам впоратись з пожежою не міг. В цейчас проїжджали інспектори ДАІ, серед яких був і Михайло. Даїшники допомогли водієві відчепити тавідтягнути цистерну від майже палаючого тягача. Цим самим завадили біді від вибуху.

Михайло Щока чесно й самовіддано прослужив в міліції, вийшовши на заслужений відпочинок у званні капітана. Нині справу батька продовжує старший син, старший лейтенант міліції Михайло, який несесправно службу на посаді заступника командира взводу в патрульно-постовій службі Мукачівського МВУМВС.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp