Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатському селі - футбольне новосілля

22 жовтня 2015 р., 13:41

Минулої неділі, на сільському стадіоні Кідьоша відбулось відкриття футбольної роздягальні, яка наразі є одною з кращих в районі.

Кідьош – невеличке село в трьох кілометрах від Берегова, яке налічує близько 900 мешканців. Воно славиться майстрами народної творчості та виноробами. А в 2011 році вперше в історії села була створена футбольна команда. В селі завжди був маленький, не стандартних розмірів футбольний майданчик. Футбол тут любили завжди, було багато футболістів, які грали за різні команди Берегівщини. Варто згадати лише колишнього воротаря «Берегвідейка» Золтана Кордоша, кращого гравця району сезону – 2011 року Бейло Дерцені, який тоді виступав за бадалівський «Фенікс». А в селі команди не було.

Тож у 2011 році ФК «Кідьош» заявився на першість району серед команд новоствореної першої ліги. Команда важко набирала обертів і за підсумками чемпіонату, посіла передостаннє місце в першості, маючи в своєму активі 7 очок, 1 перемогу, 4 нічиї, інші поразки. Але ніхто рук не опустив. Уже в 2012 році, команда посіла десяте місце з 16 команд набравши 34 очки, 9 перемог і 7 нічиїх. А 2013 рік приніс команді ще кращий результат. За підсумками чемпіонату доросла команда зайняла 5-те місце, а юнаки стали бронзовими призерами серед команд першої ліги. В 2014 році, команда увійшла в вісімку кращих серед команд вищої ліги, а юнаки стали знову бронзовими призерами, але вже серед команд вищої ліги. Це надихнуло місцевих любителів футболу до покращення інфраструктури.

У першу чергу привели до стандартних розмірів футбольне поле, почали приділяти увагу футбольному газону. Щоб не бути гіршими за інших, вирішили будувати роздягальню. Бракувало коштів, і тоді на допомогу прийшли меценати Ігор Свищо та Юрій Кноблох. Це добре відомі особистості в футболі, які приклали немало зусиль для розвитку футболу в районі. Зрозумівши, що в Кідьоші футбол набирає обертів, вони надали допомогу будівельними матеріалами для спорудження роздягальні. Далі робота лягла на плечі місцевих футбольних функціонерів, які взялися за справу. Це Чобо Чотлош, Бейло Дерцені, Чобо Товт, Атілло Нодь та багато інших. Роботи по будівництву роздягальні проводилися в швидкому темпі, кожен мешканець села вніс свою долю в будівництво цього об’єкту.

Хто був у Кідьоші на стадіоні, в попередні роки, відразу помітить суттєву різницю. Гарна споруда роздягальні, яка має приємний вигляд. А в середині приємно вражає чистота, охайність, сучасні душові як для місцевої команди, так і для господарів. Зручна і простора кімната для арбітрів. У роздягальні господарів над кожним кріслом повішена чиста ігрова форма для окремо взятого футболіста. А поруч з роздягальнею побудована сучасна сцена, яка дає можливості в урочисті дні проводити концерти.

Нині футбольна споруда в Кідьоші може слугувати прикладом для багатьох населених пунктів району. Не випадково районна федерація футболу обрала стадіон в Кідьоші місцем проведення групового етапу «Кубка федерації» 2015 року.

А на урочисте відкриття, яке відбулося післяобідньої пори, місцеві керівники футболу запросили людей, які надали вагому допомогу у здійсненні своїх мрій. Це Ігор Свищо та Юрій Кноблох. Вони залюбки прийняли запрошення, привітали сільських футболістів, урочисто відкрили спортивну споруду та ще подарували м’ячі, комплект футбольної форми та тренувальні спортивні костюми.

Тож футбол у цьому маленькому мальовничому селі розвиватиметься і надалі. Для цього є всі необхідні умови.

Федерація Берегівського району

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp