Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Профілактики забагато не буває

29 жовтня 2015 р., 10:40

Особливо в осінньо-зимовий період, під час якого закарпатці використоють будь-які методи для обігріву

Профілактики забагато не буває! Керуючись цим правилом, рятувальники Воловецького району організували чергове відпрацювання – на цей раз Підполозянської сільської ради, до якої входять села Підполоззя, Верхня Грабівниця та Ялове. Усього на території трьох населених пунктів мешкає понад дві тисячі людей. Саме до них 28 жовтня навідалися працівники державного пожежно-рятувального поста с. Нижні Ворота, аби просвітити щодо правил пожежної безпеки. У заході взяли участь також Підполозянський сільський голова Аркадій Ковач, соціальні працівники та правоохоронці.

Насамперед учасники відпрацювання розділилися на групи та здійснили обхід приватних господарств, розташованих на території сільради. Найбільшу увагу при цьому звернули на багатодітні й малозабезпечені сім’ї, яких у Підполоззі та двох найближчих селах нараховується більше тридцяти.

У зв’язку з початком опалювального сезону головною темою профілактичних бесід із населенням стали правила безпеки при експлуатації обігрівальних приладів. Оскільки с. Підполоззя газифіковане, а решта два населені пункти – ні, рятувальники розповідали громадянам як про газове, так і про пічне опалення. Зокрема, людям наголошували, що треба користуватися лише сертифікованими газовими приладами, постійно перевіряти справність газової автоматики та наглядати за ввімкненими пристроями. Стосовно пічного опалення бійці ДСНС зауважували, що грубки слід встановлювати мінімум за один метр від меблів, що перед топковим отвором необхідно прибити металевий лист для захисту підлоги під гарячого вугілля, що печі обов’язково повинні мати протипожежні розділки від дерев’яних конструкцій перекриття тощо.

{g}

Громадяни уважно вислухали всі рекомендації рятувальників і водночас зауважили: вони постійно дотримуються правил пожежної безпеки. Свідченням цього є той факт, що на території Підполозянської сільської ради цьогоріч не виникло жодного загорання. Мешканка с. Підполоззя Оксана Маринець розповіла, як запобігає пожежам: «У нас у домі троє дітей, тому всю увагу спрямовуємо на них. Ми не даємо сірники дітям, не дозволяємо їм включати газ, не підпускаємо до електроприладів. Хоча за дітьми доволі важко встежити».

Під час профілактичного відпрацювання рятувальники навідалися також у дошкільний навчальний заклад с. Підполоззя та дитячий будинок сімейного типу. Тут представники ДСНС у доступній формі пояснили дітлахам, яких рекомендацій слід дотримуватися задля уникнення загорань. Для зацікавлення темою пожежної безпеки малечі продемонстрували технічне оснащення пожежного автомобіля.

Зокрема, дітям показали пожежні рукави та стволи, гідравлічні інструменти, бензоріз, електростанцію і прожектори для забезпечення освітлення на місцях аварій. Найбільший захват у маленьких мешканців Підполоззя викликала можливість приміряти на себе спорядження пожежника і сфотографуватися в ньому.

«Такі відпрацювання надзвичайно важливі, особливо зважаючи на початок зимового опалювального сезону. Адже на Закарпатті уже зафіксовані перші випадки виникнення пожеж, спричинених порушенням правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та електричних обігрівальних приладів. Та й загалом пожежно-профілактичні заходи дозволяють громадянам дізнатися більше інформації щодо правил безпечної поведінки й таким чином уберегти себе та близьких людей від трагедії», – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Андрій Топій. У ДСНС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp