Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкрилася незичайна виставка

28 квітня 2014 р., 19:32

Всього на виставці представлено 16 видів денних та сутінкових метеликів


Всього на виставці представлено 16 видів денних та сутінкових метеликів. Загальні ж їх кількість 70-90 особин. Втім, на виставці можна побачити також і гусениць, котрі вже от-от вкриються коконом та почнуть зазнавати метаморфоз.

Метеликів до Ужгорода привезли з Азії та Південної Америки, розповідає Євген Ажипа, аспірант біологічного факультету УжНУ.

Найцікавішим є метелик Morpho peleides, лусочки якого внаслідок заломлення сонячного проміння здаються голубими.

Підгодовують метеликів бананами та водою з медом. Температуру у приміщенні забезпечує обігрівач. Підтримується і певний рівень вологості.



Що ж до родзинки, то нею є цілих 10 амадинів – східних пташок. На виставці їх представлено декілька типів.

Екскурсовод Галуза Анастасія розповіла, що на виставці є 3 підвиди амадинів – амадина гульда, амадина Японська та амадина зебра. Ці птахи є родичами канарок, однак, вони не співають, тому виконують виключно декоративну функцію.

Метелики з пташками уживаються дуже добре, адже за розмірами майже однакові.

Птахів прислали разом з метеликами у клітках. Знайти їх можна і у місцевих зоомагазинах. Цікавим є те, що цих птахів у Японії застосовують для гадання. Перед кліткою з пташкою розкладають карти і випускають її. Яку карту, та зачепить, такою буде і доля гадаючого.

Виставка діятиме до 1 червня у Палаці дітей та юнацтва на першому поверсі (м.Ужгород, Студентська набережна, 8).

Вартість квитків складає 40 гривень для дорослих та 30 гривень для дітей по буднях, а на вихідних ціни зростають до 45 та 35 гривень відповідно. Вхід за студентським та пенсійним – 35 гривень. При наявності флаєра – знижка 5 гривень.

Ось як виглядала минула виставка метеликів.


Мукачево.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp